Nya verktyg för rengöring av terrass och stenbeläggning


I år har vi ännu inte hunnit göra rent vår terrass på baksidan ännu. Terrassen på vår baksida är på ca 120 kvm. Eftersom vi byggt mycket på både insidan och utsidan under början av året så fint så har vi skjutit på den delen. Men nu har vi investerat i två nya verktyg som tillsamman med vår högtryckstvätt förhoppningsvis kommer göra vårt arbete mycket enklare. Så nu jag utvärdera dessa nya verktyg för rengöring av terrass och stenbeläggning

Nya verktyg för rengöring av terrass och stenbeläggning

Rengöring av stenbeläggning på framsidan

Jag är den som brukar ligga på knä och skrapa mellan stenarna på vår stenläggning på framsidan. Själv vill man så klar alltid försöka förenkla så mycket som möjligt. Ett av verktygen vi köpte idag är en eldriven rotarande stålborste som skall göra rent mellan stenarna. Så min förhoppning är att vi nu har köpt ett verktyg som skall lösa detta ganska arbetsamma moment på ett enklare sätt. Vi får se när jag provat. Fördelen med detta verktyg är att den bara tar bort det ytliga och inte sanden och gruset som skall ligga kvar. Vi har en del påväxt av mossa mellan stenarna och det blir jättefin när man tar bort det.

Skall självklart göra en utvärdering så att ni vet om det är värt att köpa eller ej.

Rotarande borste för rengöring av trall

För terrassen har vi köpt en maskin som också är eldriven och ed hjälp av en roterande hård borste skall borsta bort alla alger. Sedan behöver vi naturligtvis använda även högtryckstvätten. Detta är ett jobb man måste göra varje år och då är det alltid bra att ha verktyg som underlättar.

Nu skall även detta verktyg testas och utvärderas och jag återkommer så snart vi har gjort detta. Maskinerna har 3 års garanti. Även borstarna har garanti faktiskt. Jag ser med spänning fram emot detta test.

För säkerhets skull köpte vi en extra borste särskilt avsedd för trä. Båda maskinerna har teleskopskaft. Det betyder att du kan anpassa längden på skaften utifrån din egen längd. Så att det blir en bra arbetsställning.

Om detta fungerar så kommer jag bli oerhört nöjd, men som alltid är jag lite skeptisk. Men för att veta så måste man testa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.