Nu börjar det bli grönt i min trädgård


Jag känner mig så lycklig över att nu börjar det bli grönt i min trädgård. Att äntligen ha kunnat plantera ut mina Dahlior utan att vara rädd för att frosten skall ta dom. Allting är väldigt sent i år. Mer än en månad sent! Det gör inget i sak det bara drar ut längtandet lite mer. Det härliga när det börjar bli grönt här hemma är häckarna mellan husen och hela allmänningen. Det är som en grön korridor och det blir så vackert på utsidan när det gröna börjar komma!

Orangeriet på morgonen
Orangeriet i morgonljus är en fröjd

Träden börjar få blad

Nu har mina träd verkligen börjat få små blad. Mina blommor växer på i blomlådorna på framsidan. I går såg jag även att mina Hortensior i min krukträdgård sakta men säkert börjar få blad. Jag skall också investera i två stycken nya Hortensia på stam när jag hittar fina exemplar. Jag har två som jag behöver byta ut på framsidan.

Nu börjar det bli grönt på utsidan

Blåregn är en dröm jag länge haft

Jag är faktiskt lite glad att jag kompletterade med ytterligare två blåregn på framsidan för det gör åtminstone att jag kan se hur det kommer att bli framöver. De andra två har jättefina knoppar men har ännu inte slagit ut sina blad.

Även mina Kronärtskockor växer på fint. Jag vet att sniglarna älskar denna växt så jag bara hoppas att jag skall lyckas klara dom från detta. Att få se Kronärtskockorna växa är en liten dröm att ha egna! Vi får se om jag lyckas eller ej. Det absolut

Allium är en väldigt ståtlig blomma

Allium står i knopp i rabbatten runt mitt orangeri och jag har hundratals frön som har satt sig och kommer utvecklas på ett antal år. Jag har även bestämt att jag skall sätta på framsidan! Dom är så ståtliga och vackra

Till och med små persikor kommer på mina träd och dom har lyckats bli ganska stora. Men dom står inne i orangeriet och klarar sig därmed bättre. Vet ni att även mina jordgubbar börjar mogna i större mängd. Vi gjorde ett försök att göra en hydroponisk odling inne i orangeriet! Det har visat sig vara superbra!

Nu skall jag njuta av morgonen i solljus! Man måste passa på när solen tittar fram. Hoppas ni får en underbar start på er dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.