Omplantering av mitt Avokadoträd!


I dag har vi haft en fin dag här i Göteborg! Solen har stått högt på himlen så man får passa på att njuta innan höst-regnet drar in! Jag har så klart jobbat hela dagen men försökte komma hem i tid så jag fick en promenad i solskenet! När jag kom hem så blev det omplantering av mitt avokadoträd.

Mitt egenodlade Avokadoträd

Jag har lyckats med konststycket att dra upp en alldeles egen planta från en avokadokärna som jag köpt på Ica. Om ni vill veta hur man gör så börja med att köpa en stor fin avokado och spara kärnan.

Häll upp ett glas med vatten och sätt 2-3 tandpeteare i övre delen på kärnan och lägg ovanpå glaset så tandpetarna håller kärnan så att den bara doppas till hälften i vattnet. Efter en tid så delar sig kärnan och sedan kommer rötter växa ut och en planta bildas. Man måste ha gott om tålamod (vilket jag inte har men lyckades ändå) och säkerställa att fylla på med friskt vatten hela tiden!

Avokadoträd där kärnan syns när jag planterat det

Visst ser den fin ut! Om det kommer några Avokaos på den får tiden utgöra. Det sägs att det tar väldigt lång tid, ända upp till 10 år, men jag föredrar att prova själv i stället för att lita blint på allt jag läser. Det har visat sig förr att det man läser inte riktigt stämmer. Den som lever får se. Nu tänkte jag börja och med nästa kärna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.