Dukning med sommarporslin!


Vaknade till en fredag med solsken! Har gjort massor av jobb i trädgården både under förra veckan och denna och det känns plötsligt som sommar efter midsommarhelgen. Plötsligt har allt börjat blomma och man kan unna sig lyxen att ta in blommor i överflöd. Det är faktiskt först denna veckan som Luktärterna börjat blomma! Det blev en dukning med sommarporslin på fredagskväll. Porslinet som jag köpte till mitt sommarhus en gång i tiden!

Dukning med sommarporslin!
Dukning med sommarporslin!

Att duka med buketter från trädgården är något visst

Det här med blomsterbuketter och arrangemang kommer jag nog aldrig sluta med. Ända sedan barn har jag älskat blommor och nu när jag är vuxen känns det ändå på samma sätt när man plockar blommor och gör fint på bordet!

Öppet alla dörrar till terrasserna

Det är så härligt när man kan ha terrassdörrarna öppna och hundarna kan gå dit dom vill. Dom söker sig ofta till skuggan sådana här fina dagar men det gör också att man kan skapa lite korsdrag vilket är väldigt skönt.

Mina Blåregn har börjat blomma

Även mina Blåregn har börjat blomma denna veckan. Jag har verkligen väntat på detta. Jag är otroligt glad över att dom alls får knopp då jag förstått att det annars kan ta några år! Kanske får jag inga blommor nästa år. Jag har aldrig tidigare haft Blåregn utan det har bara varit en ouppnåelig dröm som jag inte trodde skulle fungera här i Sverige! Jag har också en väldigt liten trädgård och heller inte så bra förutsättningar med berg i grunden som gör att jordlagret är väldigt tunt. Men här har jag kunnat skapa en jrdbädd genom att bygga en planteringslåda!

Framsidan går i lila

Hela framsidan går i framför allt lila som är min favoritfärg men med inslag av blått och rosa! Dahliorna har också så smått börjat blomma men dom skall växa till sig rejält!

För mig infinner sig ett lugn när jag kan påta i min trädgård och klippa vackra blommor till buketter. Det är verkligen en stor hobby för mig och det är det jag ägnar mig åt på min lediga tid och så fort jag får en stund över! Jag gör det till små projekt och gör lite i taget. Det gör att totalen blir väldigt vacker!

Rosor i köksträdgården

Rosorna i köksträdgården har äntligen börjat blomma och dom har ett sagolikt utseende som slår det mesta faktiskt!

Dukning med sommarporslin!

För att inte tala om dom helt outtröttliga Luktärterna som nu på allvar börjat sin blomning!

Det är allt detta man jobbar för när man börjar sår alla frön i början på året. Jag brukar börja redan i januari. I går såg jag att vid utbyggnaden så har mina Kronärtskockor börjat få knopp! Så underbart. Detta ställe där det bara växte ogräs för ett år sedan är nu en liten oas. Jag har sått mina växter i trädgården för att kunna plocka av den. Min trädgård är inte bara skådebröd utan den skall njutas av.

För mig är det så härligt att bara gå runt och titta på alla vackert och njuta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.