Dagen för fönsterputsning!


I dag kom vår fönsterputsare tidigt eftersom det var dagen för fönsterputsning! Sanningen är den att sedan utbyggnaden på vårt hus förra året så har vi inte putsat fönstren. Det blev en gigantisk skillnad som vi verkligen sett fram emot! Kanske får vi har solglasögon inomhus!

Soffor flyttades. Hissgardiner togs ner! Småstökigt i största allmänhet!

Dagen för fönsterputsning!
Dagen för fönsterputsning!

Flytta matrumssoffor så fönstren högre upp blev tillgängliga för putsning!

Flytta soffor
Dagen för fönsterputsning!

Tog min första morgonkaffe ute på terrassen! Härligt!

Professionell fönsterputsning

Vi gör det som sagt inte själva utan låter en professionell fönsterputsare göra det framför allt på grund av brist på tid. Så skönt att slippa för det tar väldigt mycket tid i anspråk att putsa fönstren och särskilt nu när huset är så mycket större och vi har stora fönsterpartier. Fönstren är vändbara så man kan putsa alla sidor från insidan vilket underlättar så klart. Skulle jag putsa alla fönstren så skulle det tagit 2 dagar i anspråk. Han gjorde det på ungefär 2 timmar. Det är verkligen att spara tid och energi till något man är bättre på.

Morgonen har därför bestått av att springa omkring och se till att det är fritt i- och framför fönstren! Vi har hissgardiner i många av fönstren och dom måste plockas bort för att det skall gå att putsa fönstren! Samtidigt passar man på att städa och göra fint!

Diska alla skålar jag har i mitt lilla fönster i köket. Närmare bestämt 10 stycken skålar i vitt, lila och rosa.

Passade på att fylla på med nya blommor och buketter!

Så himla härligt. Det gav lite mersmak för att ta in nya blommor och buketter och göra det riktigt fint då de flesta blommor var på väg att vissna efter midsommar!

Jag får alltid massor av energi när man får saker gjorda. Det ena leder till det andra! Älskar när det blir ordning och reda!

Det blev en rabarberpaj med knäckigt skal

I kväll blir det grillade hamburgare och jag har gjort en rabarberpaj med knäckigt skal!

Det går helt enkelt inte någon nöd på oss! Värmen har slagit till ordentligt och på insidan är det svalt och skönt och hundarna vill helst ligga på stengolvet i vårt nya matrum. Sommaren har verkligen visat sig från sin bästa sida eller så är det jag som är bortskämd med mitt orangeri där vi sitter när det är lite kyligt eller blåsigt!

Köksfönstret fick också en uppfräschning och nya blommor!

Önskar er en fortsatt fin onsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.