I fredags provade vi för första gången att göra löjromspizza med löjrom. Jag hade köpte färdiga pizzabottnar från Fontana för att testa.
Jag började med att delade en vitlöksklyfta och gned in hela botten så att det bara skulle bli lite smak. Sedan satte jag in den i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter.
Klipp botten innan garnering
När jag tog ut botten så klippte jag den i lagom delar innan jag fördelade gräddfil, löjrom och klippt lökblast från trädgården! Detta för att det annars skulle bli ganska kladdigt att klippa i sär den när all topping låg på plats.
Sedan bara jag tog ett paket med gräddfil och gjorde ett lite zik-zak mönster.
Därefter blev det nyklippt lökblast från trädgården. Det godaste som finns. Jag använder det även när vi äter sill för det smakar lite mer än gräslök. Dessutom gynnar det löken att man klipper tillbaka blasten. Då växter löken i stället för att fokusera på blasten.
Genom att klippa botten första så blev det finare än om jag klippt den efteråt. Tillsammans med en flaska champagne så blev det en perfekt avslut men jag skulle säga att vitlöken gjorde sitt för utan den hade det inte blivit lika gott.