Hur du viker servetter till vackra blommor!


I dag tänkte jag tipsa dig hur du viker servetter till vackra blommor! Det är verkligen enkelt. Jag skall visa dig hur. Roligt att duka med oavsett om det är en högtid eller en helt vanlig dag. Dessutom tycker jag att fina pappersservetter är underskattat. Man slipper att tvätta och stryka och man kan byta färg så ofta man vill. Jag har alltid ett eget litet lager av servetter redo att välja mellan!

Jag vill gärna sätta piff på min vardag och det tycker jag man kan göra med väldigt enkla medel. Som här med servetter som blir blommor! Snabbt och enkelt!

Hur du viker servetter superenkelt till vackra blommor
Vackra blommor av servetter är enkelt att göra själv!

Hur du viker en vacker blomma av en servett!

Börja med att vika ut servetten och lägga den med rätsidan ner.

Vik ut servetten med avigsidan ner

Vik sedan in varje hörn emot mitten. Var noga med att det passar precis och dra fingrarna över vecket så att det hålls på plats.

Så här skall det se ut när du börjar vika in hörnen.

Vik in varje hörn mot mitten

Här är den första invikningen klar!

Sedan gör du samma sak en gång till utan att vända servetten. Du viker in hörnen en gång till och gör nya veck.

Därefter vänder du hela servetten och gör precis samma sak igen! Här nedan har jag vänt servetten och återigen vikar jag in hörnen mot mitten.

Vänd servetten och gör samma sak ytterligare en gång

Här har jag vikt in hörnen och lagt en hare över för att hålla veckan på plats och kunna ta en bild. Håll handen där haren ligger och börja nu vika ut fliken under varje hörn!

Nu har du vikt klart. Nu skall du dra ut bladen genom att hålla handen där jag lagt haren, och vika ut fliken under varje hörn så servetten blir som en liten skål kan man säga. Det blir då en förlängning på bladen. Här nedan ser du hur det ser ut när det är klart.

Hur du viker servetter superenkelt till vackra blommor

När du vikt ut alla fyra hörnen så gör du likadant på alla sidorna. Viker ut så det bli ännu ett blad. Då ser det ut som blad runt om!

Servett som blir vacker blomma
Hur du viker servetter superenkelt till vackra blommor

Voila Klart!!! Lägg dom på en tallrik när du dukar! Kan även lägga ett placeringskort i blomman om man vill göra det extra fint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.