Städade orangeriet och dukade för middag!


Städade orangeriet och dukade för middag i mitt underbara lilla paradis. Att duka här ute är som en dröm, jag blir lycklig av detta underbara ställe! Varken jag eller Stefan kunde komma på något bra att laga till middag. Så kom jag plötsligt på Matjessill med färskpotatis med gräddfil. Vi älskar båda Matjessill så det blir perfekt. Vi tjuvstartade säsongen helt enkelt!

Städade orangeriet och dukade för middag!
Städade orangeriet och dukade för middag!
Bestick från New Port
Bestick i bambu

När vi äter Matjessill så klipper vi alltid lökblast i stället för gräslök. Det är lite starkare är gräslök men så himla gott. Så det får bli dagens tips från mig! Eftersom jag för-odlad min sättlök och redan planterat ut ca 80 lökar så finns det gott om fin blast att klippa i från. När man klipper blast från löken så stimulerar man dessutom tillväxten av själva löken. Jag låter alltid ca 10-15 cm vara kvar.

Orangeriet bjuder på en underbar miljö

Jag har även planterat en Cantaloupe melon och en växthusgurka. Jag har inte lyckats med melon förut så nu hoppas jag får större lycka detta året. Det hade varit spännande att få egna Cantaloupe meloner.

Att äta middag ute i orangeriet är helt underbart! Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, och jag kommer säkert säga det 100-tals gånger till. Att orangeriet är en av dom absoluta bästa investeringar vi gjort. Vi har nu haft orangeriet sedan maj 2017. Tänk vad fort tiden går. Att det redan är hela 7 år är nästan ofattbart. Det har bara varit ren och skär lycka. Den enda olyckan som hänt är när en fågel släppte ens sten och glastaket sprack. Som tur var så hade jag precis gått in från orangeriet. Vi har flera extra glasskivor så Stefan tog hjälp av sin son Robin och så lade dom upp en ny skiva och monterade!

Middag i orangeriet

Vid den här tiden på året när nästan alla av alla mina växter som jag drivit upp antigen är utplanterade i rabatter och krukor. Eller så håller jag på att vänja dom vid utelivet. Det gör att hyllorna gapar till viss mån tomma. Men det har jag löst på ett ypperligt sätt. Då kan jag dekorera mitt orangeri med vackert porslin. Jag tycker det är underbart och älskar mitt orangeri alla årstider.

Porslinskonst
Porslinskonst

Precis när vi skulle äta så kom solen tillbaka. Den har varit lite från och till. Men i orangeriet är det alltid varmt och skönt som sommar.

Matjessill med färskpotatis
Matjessill med färskpotatis

Till själva middagen drack vi alkoholfri öl från Mariestad. Jag kommer därifrån så det är så klart ett självklart val. Öl dricker jag dock extremt sällan, men vi delade på en flaska och då blir det lagom för mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.