Vackra sockrade glas till Nyår! 1 kommentar


Nu tänkte jag tipsa er om att göra fina sockrade glas till nyår i någon fin färg som passar dukningen eller något annat ni vill matcha! Jag väljer rosa så klart! 🙂

I dag har jag varit på IKEA och köpt Champagne-kupor för 25 kr/ styck, att sedan göra vackar sockrade glas med rosa socker. Det är jätte-enkelt att göra och allt du behöver är strösocker, karamellfärg och en citron! Jag blev så glad när jag såg att IKEA hade champangekupor att jag genast var tvungen att åka och köpa!

Du tar en vanligt plastpåse för infrysning och häller ner strösocker och så tar du en droppe karamellfärg av den färgen du önskar och skakar om sockret med färgdroppen så det sprider ut sig. Man tar bara en droppe i taget tills man får exakt den färg man önskar. Det blir nämligen väldigt mycket färg av bara en endaste droppe!

Sedan häller du upp sockret i en skål. Tar de rendiskade glasen och tar en citron och delar i två delar på mitten. Sedan tar du ett glas och vänder upp och ner för att inte citronsaft skall rinna ner i glaset och så stryker du bara citronen längs hela glaskanten. Det finns två anledningar till att använda citron, dels sitter sockret kvar bätter och det blir en bra smak av socker och citron. Sedan när du strykit citronen på glaskanten vänder du glaset ner i sockret och låter det stå en stund så att sockret fastnar ordentligt! Voila! Världens finaste glas för champagne eller annat bubbel för det behöver inte vara alkohol i glasen. Fina glas är roligt på vilket kalas som helst!

Kan det bli finare än så här! Älskar det där lilla extra!

Hoppas ni gillar mitt tips! Jag förbereder för nyår! 🙂 Det tar bara några minuter i anspråk! 🙂 Roligt älskar detta! 🙂

Puss på er och ha en underbar fortsatt kväll!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Vackra sockrade glas till Nyår!