Min Nyårsmeny klar!


Nu har jag bestämt vad det blir för mat på vår nyårsafton. Jag har försökt att kombinera nyttiga varianter med något som jag inte kan vara utan på nyår och så här blev det!

Förrätt

Sparris med rostade pinjönötter och riven parmesan och havssalt och en liten smörklick för den som vill ha det! Pinjenötterna rostar man i en torr stekpanna på medelvärme men man måste passa på dom hela tiden så man inte bränner dom!

Denna serverade jag på min mammas 84-års dag och det blev en hit!

Varmrätt

Laxpaket med delikatesspotatis, haricoverts, rödlök och dill i folie i ugnen. Färsk lax och potatis som man förkokar i ca 15 minuter och även haricoverts. Sedan skivar man röd lök och häller 2 msk hummerfond över och sedan grädde ovanpå och sluter paketen och ”skjuts in i ugnen” i exakt 30 minuter!

Dessert

Marängsviss! Varva små maränger med skivade bananer grädde och Ohoj-sås i varje lager och täck sedan skapelsen med grädde och dekorera med bananer och ringla sedan chokladsås över och låt den stå MINST 4 timmar i kylen!

Det där blir min nyår och sedan de fantastiska glasen med rosa socker! Så vackra! Älskar dom!

Så nu vet ni vad jag kommer äta och vad det blir till lunch? Det blir en enklare lunch som jag gjorde i ordning redan i dag med kycklign och blomkålsris för att jämna ut kalorintaget! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.