I kväll blir det räkcocktail till förrätt


I dag är det Valborgsmässoafton och i kväll blir det räkcocktail till förrätt. Vi skall fira att vi har köpt en Husbil, att vi är färdiga med framsidan av trädgården! Så därför tänkte jag ge er mitt recept på den här helt fantastiska räkcocktailen a la 80-tal. Rhode Islandssåsen måste man göra själv och sätta lite sting i den. Så himla fräsch och god, dessutom vacker att se på.

Dukningen är som vanligt viktigt så att man kan njuta av sin måltid! Det blir så fint med sockrade glas till räkcocktailen och hur du gör sockrade glas hittar du HÄR.

Räkcocktail i sockrat glas
I kväll blir det räkcocktail till förrätt

Ingredienser till Klassisk Räkcocktail, 2 personer

400 gramräkor med skal (skalas så klart)

0,5 tärnad avokado

2 grön sparris lätt kokt och fint tärnad

4 cocktailtomater i fina klyftor (6-8 klyftor per cocktailtomat)

1 deciliter finstrimlad isbergssallad

2 små skivor citron till dekoration

2 msk fint hackad röd paprika

Dillkvist som dekoration

Spara några räkor till dekoration

Rhode Islandsås

0,5 dl majonäs

3 msk sweet chilisås

1-2 stänk hot tabasco (ta det försiktigt här)

0,5-1 msk saft från färsk citron (smaka av)

Salt och peppar efter smak

Gör så här

  1. Tag två glas på fot att servera räkcoctailen i. Lägg ett salladsblad i botten på glaset som blir en vacker inramning och dekoration. Gärna så dom sticker upp lite grand ur glaset.
  2. Skala räkorna
  3. Spara några räkor till garnering
  4. Hacka och gör i ordning allt som skall finhackas.
  5. Blanda räkorna med finhackad isbergssallad, paprika, sparris, tomater i en skål så det blandas ordentligt.

Gör Rhode Islands såsen så här

Ta en lagom stor skål och tillsätt majonäs, sweet chilisås och tabasco och blanda det ordentligt med t e x en liten gaffel. Tillsätt citronsaft och kryddor och smaka av och rör om ordentligt! Var noga med avsmakningen.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Blanda-ihop-dressingen-1024x685.jpg
  1. Blanda sedan den färdiga dressingen väl med salladsblandningen
  2. Fyll upp glasen med fyllningen och garnera med skivade cocktailtomater, dillkvist, räkor och en liten citronskiva!

Mums, nu väcks minnen till liv! Så gott! Vi har lagt en flaska champagne på kylning så den skall serveras till. Hoppas ni får en bra start på er fredag. För min del väntar en hel dags jobb.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.