Vår nya drinkbricka i melamin och ny servis på posten


I går var det fredag igen och jag serverade en 3-rätters middag i vårt orangeri. Dagen till ära så invigde vi vår nya drinkbricka i melamin och ny servis på posten kommer. Det var Stefan som hittade den fina drinkbrickan när jag skulle köpa melaninservisdelar till vår husbil häromdagen.

Vår nya drinkbricka i melamin och ny servis på posten
Vår nya drinkbricka

Brickan är i ljust rosa som har måttet 22x30cm. Mönstret på brickan är champagneglas och drinkglas. Därför bestämde vi att detta måste vara ”drinkbrickan”. Men den som allting annat måste invigas så klart. Den skall sedan få sin självklara plats i vår husbil. Man kan självklart även servera alkoholfria drinkar.

Invigning av drinkbricka i melamin
Drinkbricka i melamin
Bricka i melamin

Fira veckans händelser

Sedan Covid-19 startade så har vi börat att alltid planera fredagsmiddag på ett mer genomtänkt sätt och fira lite av veckans händelser. Sedan har det blivit ett roligt sätt att uppmärksamma allt positivt som händer i ens vardag för det är ganska mycket när man börjar titta på det på det sättet. En mysig avslutning på veckan.

Förrätten blev en laxkanape efter som vi tycker att det är så himla gott!

Laxkanape som förrätt

Middagen blev laxpaket i ugn med lax och sparris. Till dessert hade jag gjort små rabarberpajer av rabarber från egen odling. Så härligt att bara gå och hämta det man vill ha till maten. Ni hittar mitt recept på små protionspajer med smuldel HÄR. Även egen sparris skördade jag!

Rabarberpaj med rabarber från egen odling

Sjävklart fick mina fina vovvar varsin tallrik med lax, potatis och hummersås. Men Boss skulle också gärna smaka på laxkanapen!

På våra middagar får alla i familjen vara med

Beställt ny servis i melamin på posten

I veckan har jag beställt mer delar i melanin för att jag skall ha spara ihop till en hel servis till vår husbil. Jag tänker att det är bra att köpa lite prylar då och då så att man inte måste handla allt på en gång sedan. Att hitta fint melamin har också visat sig vara en utmaning. Men hittade till slut de mest underbara tallrikar och skålar som dom inte hade i buiken. Jag vill nämligen säkerställa så vi har ett mer komplett set! Melamin väger nästan ingenting om man jämför med porslin. Tittar man i butiker för husvagn och båt så finns det verkligen bara urtråkiga serviser. Vägrar att köpa där. Skall visa er när jag får paketet och enligt DHL så kommer det nästa fredag eller måndag!

Det var bilder från vår middag i går. I dag skiner solen och det har regnat i natt så jag hoppas kunna fixa lite mer i trädgården i helgen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.