I går blev det en hel del trädgårdsarbete!


Började gårdagen med att fixa lite i orangeriet och sedan åkte vi i väg för att köpa en mindre och lättare gräsklippare i stället för vår fantastiska klippo. Anledningen är för att nu sedan vi gjort i ordning trädgården har vi bara en bråkdel av gräsmatta kvar. Eftersom Klippon är en tung och ganska bred gräsklippare så bestämde vi oss för att köpa en liten och lätt. Inget slår dock kvaliteten på en klippo så tanken är att vi skall sälja den så småningom. Så i går blev det en hel del trädgårdsarbete.

Vi har grävt på denna sidan en hel del så den lilla gräsmatta som återstår måste få återhämta sig. Men eftersom våren varit så sen i Göteborg så är alltså inte ens alla träd gröna ännu fast vi befinner oss i slutet på maj.

Rensat bort sten från vår trädgård

Vi har också rensat bort massor av sten från vår nya del av trädgården. Här skall sedan sättas en kant av kortenstål och vi skall troligtvis lägga grus, men inte bestämt oss till 100% ännu. Fram tills dess kommer det växa en del gräs här så det kanske blir gräs. Så allting är inte klart ännu men vi tar det bit för bit och jobbar lite på utsidan när det är fin väder och på insidan när det regnar.

Vi köpte en Ryobi mindre gräsklippare som bara klipper 33 cm brett för att vi skall kunna komma mellan på alla ställen. Den är lätt och behändig och har ett handtag som man kan lyfta den i på plats. Vi har redan provat den och den är perfekt för detta utrymme! Den väger också väldigt lite.

Ryobi gräsklippare med 33 cm klippbredd

Jag har även köpt mig en häcktrimmer. Alltså en minde häcksax som man bara timmar med som jag skall använda till min buxbom. Jag har nu ca 40 meter Buxbom totalt. Det följde även med en grässax och det var ett perfekt komplement och den har jag redan testat och den var perfekt. Även detta verktyg från Ryobi One+. Buxbom klipper man och trimmar i perioden JAS som betyder juni, augusti och september.

Jag har också dragit upp alla murgröna som dött och jag har utöver det planterat pelargoner i några av krukorna på framsidan! Det blev superfint.

Har även hunnit med att sätta några plantor med Petunia i balkonglådorna där det skall växa Luktärt.

Allt som allt så har vi hunnit med otroligt mycket även om det är små delar här och där! Att bli av med all död murgröna var en fröjd! Nu har vi säckar med massor av sten och ogräs som vi måste göra oss av med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.