Rabarberpaj med smuldeg med rabarber från min odling 1 kommentar


I dag skall vi äta en god middag enligt vår vanliga tradition och fira veckans händelser. Eftersom det nu äntligen har börjat växa ordentligt i mina odlingar kunde jag hämta in rabarber från mitt land och göra portionspajer till dessert. Så dagens dessert bli rabarberpaj med smuldeg med rabarber från min odling.

Rabarberpaj med smuldeg till dessert med rabarber från egen odling
Rabarber från egen odling

Rabarberpaj är bland det godaste jag vet. Eftersom jag älskar rabarberpaj med smuldeg så är det jag vill ha och det som jag tycker är godast.

Rabarberpaj med smuldeg, 2 portioner

Ca 3-4 rabarber

1 dl strösocker

2 msk potatismjöl

Smuldeg

1 dl vetemjöl

50 gram smör

2 msk strösocker till smuldegen

Vanlijsås

4 dl lättmjölk

4 msk marsanpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala av det tunna skalet av rabarberna. Skär sedan rabarberna i tunna skivor och fyll protionsformarna upp till kanten. Rabarber kommer skjunka ihop i ugnen så snåla inte med rabarber utan fyll på ända upp till kanten. Strö sedan ett jämt lager med potatismjöl över varje portion. Därefter häller du på 0,5 dl strösocker över varje portion. Därefter smular du degen över pajerna så att det blir ett litet berg.

Skär rabarberna i tunna skivar

Bilden nedan har jag bara fyllt formarna till hälften ännu. Fyll ända upp till kanten och gör ett liten berg av smuldegen. Det kommer sjunka i hop.

Fyll formarna ända upp till kanten

Sätt in dom i mitten av ungen på 225 grander och låt dom stå där tills smuldegen fått färg och rabarberna är helt mjuka.

Smuldeg i ett berg ovanpå rabarberna

Vaniljsås

Häll upp mjölken i en liten skål. Tillsätt därefter marsanpulver och vispa till en jämn sås. Låt stå i kyl i minst 20 minuter innan servering.

Tag ut rabarberpajerna från ugnen och låt dom svalna. Severas med vaniljsås. Jag brukar servera portionspajen med ett litet hjärta fyllt med vanlijsås så kan man själv välja hur mycket man vill ha!

Nu längtar jag redan till desserten! Önskar er en underbar fredag!!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Rabarberpaj med smuldeg med rabarber från min odling