Avslutning i hundskolan i kväll!


I kväll blir det avslutning i hundskolan. Boss han tycker att det är så roligt att gå dit så det är synd att det inte är några gånger till. Skall försöka gå dit och träna med honom i alla fall och ta med även Fonzen.

Hur som helst hopas vi på diplom i kväll! Boss han är så duktig och just nu har han verkligen fått in ”sitt” som han kunde redan från början men nu försöker han med det i alla situationer, vilket är både gulligt och duktigt! Sitt är en sådan kunskap som är basen för allt lärande, och jag brukar lära mina hundvalpar det redan första veckan! Det går hur lätt som helst då en liten valp är så lätt att lära!

Fonzen han börja blir så stor, och har nu växt om Fonzen. Han kommer bli så himla ståtlig och fin när han blir fullvuxen men han är faktiskt bara 7,5 månad ännu! Min älskling fylle år på Alla Hjärtans Dag!

Vi har också övat och gjort lite roliga övningar här hemma som vi kallar Apport. Han kommer med sin leksak, jag säger loss, han släpper direkt och jag säger SITT, han sätter sig, jag säger STANNA KVAR, och så slänger jag i väg leksaken och då skall han sitta kvar tills jag säger ordet APPORT! Han ÄLSKAR denna övning.

Kolla in dom här sköningarna!

Mina hundar älskar att göra ”cikuskonster” och på kvällarna håller vi på och gör just det. Den senaste konsten just som jag lärt dom är att rulla runt på ryggen! Dom gör det en i taget (vilket inte heller är enkelt att åstadkomma) och dom är så duktiga. Det svåra när man har två hundar är att lära dom att göra övningarna en i taget, det är svårt eftersom dom så gärna vill och är ivriga, men det klarar dom båda med bravur! Själva övningen är lite svår i sig för hunden måste ha 100% tillit, därför att den skall lägga sig på rygg och rulla runt, men mina vovvar är trygga och vet att jag ÄLSKAR dom.

Jag försöker hela tiden komma på nya saker och Fonzen han kan även ligga död, men det har jag inte övat med Boss ännu! 🙂 Roligt är det i alla fall så det får nog bli en hundkurs till för de här små trollen!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.