Ny kamera – då min gamla gått sönder!


Ni kanske undrar varför det varit lite dött här på bloggen i ett par dagar. Det är helt enkelt för att jag inte haft någon kamera då den plötsligt gick sönder och inte längre går att ladda. Har varit och lämnat in den och nu beställt en ny som förhoppningsvis kommer redan i morgon från centrallagret!

Kamera är ett måste om man skall blogga, och när man inte har en kamera så blir man än mer medveten om hur ofta man avänder den, att ta foto med mobilen är otänkbart. Jag väntar också på en ny mobil då min sjunger på sista versen och inte ens klarar en hel dag på en laddning. Jag har beställt en XS MAX och ser verkligen fram emot att få den så jag dessutom slipper oroa mig för att jag inte är nåbar. Det har hänt senast i går när den bara dog!

Så en hel del teknik på väg in och kameran jag valt är denna! En Sony CyberShot DSC RX100 V! Denna kameran har ett antal funktioner som jag behöver, varav wifi är ett absolut måste. Sedan har den en mängd fina funktioner som jag behöver och jag är fantastiskt nöjd med min tidigare kamera så för mig finns det ingen anledning att byta till något annat eller mer komplicerat!

Några av fördelarna är att den har bra autofokus och hög videokvalitet. Liten i storlek och har bra bildkvalitet. Den har mycket snabb slutartiden på 1/32000 sekund gör att du kan fota även i mycket ljusstarka förhållanden, vilket är perfekt förutsättningar för en bloggare. RX100V är utrustad med ett Carl-Zeiss Vario-Sonnar T*objektiv motsvarande 24-70mm, vilket gör att det passar till en mängd olika situationer. Den har en ljusstyrka på f/1,8 i vidvinkelläget och endast f/2.8 i teleläget och inbyggd bildstabilisering även om det blir lite dåligt med ljus. Dessa förutsättningar gör att det passar en bloggare som egentligen är beroende av att kunna ta bilder i alla förhållanden.

Det finns mycket att säga om denna kamera men jag tror jag slutar där för det är inte alltid så lätt att förstå för en oinvigd. Så nu vet ni varför bilderna är få just nu men om en dag eller två när min kamera kommit så blir det förhoppningsvis fina bilder!

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.