Människans bästa vän och mina gullegrisar! 1 kommentar


Alla vet vad jag syftar på när jag skriver människans bästa vän. Hunden så klart. Jag tror många i dagens samhälle skulle må så mycket bättre med en hund i sitt liv! Jag skulle inte kunna leva utan hund ochutan mina gullegrisar. Hundar har nu varit en aktiv del av mitt liv utan avbrott de senaste 19 åren! och dessförinnan hade jag hund när jag växte upp. Jag har lärt mig massor under dessa år. Kunskap som jag bär med mig när jag tar hand om mina små hundar. Jag pratar så klart om mina underbara Cavalier King Charles Spaniel.

En väldigt viktig sak att tänka på nu när det är sommar och extremt varmt ute är att det oftast blir väldigt snabb algblommning. Det innebär att man inte skall låta sin hund bada eller dricka vatten. Jag tar det säkra före de osäkra och låter dom helt enkelt inte bada denna period. En enda klunk av giftiga alger kan döda en hund. En hund slickar gärna eller får i sig vatten när dom badar.

En blick som säger ”Säg vad vi skall göra Bibbi!”

Det är också det där med att en hund inte kan svettas på samma sätt som oss människor utan försöker med sin termotat tungan och tassarna att kyla ner sig. Det måste man ta hänsyn till. Att ta promenader när det är som värmast bör man undvika. Att lämna hunden i en bil behöver jag inte ens skriva för ingen människa hade velat sitta i en bil i värmen så det kräver ingen Einstein att räkna ut att man inte lämnar barn eller hundare eller ens något i bilen en varm dag. Dom olyckor som händer trots detta är så klart oerhört tragiska.

Man måste också tänka på att en hund alltid måste ha tillgång till friskt vatten.

När det är varmt så försöker jag alltid hjälpa mina hundar på traven. Dagar med extrem värmen så blöter jag ner tassar och huvud flera gånger om dagen och i bland hela vovvarna! När det är varmt så ligger Fonzen helst på det kalla stengolvet och Boss han ligger gärna i skuggan där vinden blåser i hans päls lite om han inte lägger sig nära sin bästa kompis förstås! Där han trivs allra bäst men när det är varmt så lägger han sig inte på honom åtminstone, men väldigt nära! 🙂

Vovvarna chillar lite.

Jag skulle kunna visa er bilder på mina hundar i all oändlighet. Jag tröttnar aldrig någonsin på deras uppsyn. Deras glada svansar och deras lyckliga ögon och deras förväntan i ögonen när dom lyssnar så dom håller på att spricka när jag tränar med dom. Deras egenskaper, egenheter och personligheter.

Inget är så mysigt som när Boss eller Fonzen kommer med sin tass och lägger försiktigt upp den i knät som en fråga ”får jag hoppa upp?” och när han får ett klartecken sätter han sig i famnen och lägger en tass på var sida om min hals och trycker sitt fina ansikte mot mitt! Det är kärlek!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Människans bästa vän och mina gullegrisar!