Så ofta skall man ställa sig på vågen – Låt vågen bli din vän i nöd och lust! 6 kommentarer


Många av oss har en relation till vågen och sin egen vikt och oftast är den relationen inte vidare god. Hur skall vi ändra på den ekvationen. Frågan många ställer sig är hur ofta bör man väga sig? Mitt förslag är att göra vågen till din bästa vän i NÖD och LUST.

Många bävar för att ställa sig på vågen, av det enkla skälet att man inte vill se sin vikt? Det finns till och med dom som förespråkar att man skall slänga ut vågen av skälet att den bara är av ondo och att det inte spelar någon roll vad man väger. Varför skulle man slänga ut ett verktyg som kan hjälpa dig i vardagen att hålla koll på din vikt så du befinner dig inom hälsosamma ramar? Dessutom ger dig en chans att göra något åt det i god tid.

Vågen är ett verktyg, och smarta verktyg i vardagen är till för att hjälpa dig! Vikt är en del av din hälsa och en väldigt viktig sådan. Sedan kan man tycka vad man vill om det.

Att slänga ut vågen är enligt mig ett stort misstag. Självklart finns det fler mått på vad hälsa är, men vikt är definitivt ett av dom. Precis som många andra verktyg så är vågen en hjälp.

Att väga sig varje dag ger dig perfekt kontroll på dagsformen

Om du inte håller med mig, har jag några frågor nedan;

  • Skulle du strunta i att ställa klockan när du skall upp och jobba fast du vet att du inte kommer vakna i tid?
  • Skulle du slänga tumstocken och alltid köra på ögonmått?
  • Skulle du strunta i att mäta upp ingredienser när du bakar eller lagar mat utan köra på känn?
  • Skulle du tillse att du INTE har tillgång till saldo på ditt eget lönekonto och bara köra på?

INTE?? Varför skall du då slänga ut vågen undrar jag? Den är inget annat än ett verktyg och ett otroligt bra sådant för att hålla koll på just hälsan. Vikt är nämligen starkt förknippat med hälsa. Märk väl att det gäller såväl under- som övervikt.

Min rekommendaton är att man väger sig varje morgon som en ren rutin. Låt vågen bli din bästa vän i NÖD och LUST. Det betyder att man skall inte bara väga sig när man tror att man ”ligger bra till”. Om du väger dig dagligen så får du en pefekt ögonblicksbild och en pefekt kontroll på hur dagformen är och hur gårdangens energiintag påverkat dig. Då har du också chansen att göra något åt den i tid. Att väga sig är att hålla kontroll på sin hälsa och en enkel rutinåtgärd som inte kräver mycket av dig alls!

Gör det till en daglig rutin att väga dig varje dag så behöver du ALDRIG mer hamna i en situation när du gått upp eller ner flera kilo utom kontroll. Detta eftersom du nu har kontroll på läget. Precis på samma sätt som att du betalar räkningar, går till jobbet i tid så har du koll på din hälsa. Att väga sig är att hålla en bra och hälsosam nivå.

Börja med att starta din dag genom att ställa sig på vågen och göra det till en daglig rutin som gör att du ser direkt om du gått upp eller ner, och kan vidta dom åtgärder som behöves. Balans med kontroll!

Jag hoppas att jag kan inspirera dig att tänka annorlunda!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 tankar om “Så ofta skall man ställa sig på vågen – Låt vågen bli din vän i nöd och lust!