Mitt liv med hundar!


Många frågar mig om det inte är ett stort ansvar att ha hund och att man blir väldigt bunden. Svaret på det är att det blir vad man gör det till som så mycket annat.

Mina vovvar är med överallt!

Jag tror att många med mig skulle säga att dom inte skulle vilja ha ett liv utan hundar. Allt arbete man lägger på sin vovve får man tusenfallt igen! Det ger så ofantligt mycket kärlek tillbaka. Dom lever för att vara tillags bara dom förstår dig. Jag tror att det är här många inte förstår hur mycket dom verkligen anstränger sig för att förstå! En hund kan lära sig massor av ord och även meningar, men det är träning som gäller.

Det finns en sak som överglänser allting annat när det gäller hunduppfostran och det är BERÖM. Ofta så upplever människor att dom inte lyssnar och jag kan säga att i 9 fall av 10 så beror det på tonfall, att hunden känner sig tveksam för deras husse eller matte låter arg!

Låt mig ta ett exempel. Du vill att hunden skall komma och har tröttnat på att ropa dess namn så du ryter till ”KOM HIT NU FIDO”! Där och då gör du direkt 2 fel.

  1. Man skäller aldrig på en hund och inkluderar dess namn. Namnet skall vara något positivt och bara användas i positiva sammahang.
  2. När du skäller på huden och samtidgit säger att den skall komma känner den sig tveksam! Kommder du vara arg? Vad innebär det?

Hur skall man göra då? Jo prova istället att säga ”Duktiga FIDO kom HIT”. Jag lovar att han kommer som ett skott! 🙂 Vovvar älskar att vara sin matte och husse till lags. Allting handlar om HUR Man kommunicerar!

Fonzen fyller 4 år. Självklart får han ha kalas med tårta!

Som vanligt behöver du inte gå längre än till dig själv. Om din sambo eller förälder skriker på dig, hur kul tycker du att det är då? MEn om någon ber dig snällt att komma och hjälpa till…ja då är det en helt annan sak. Hunden tycker precis samma sak! 🙂 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.