I går gjorde vi en väldigt god paj som dom serverade på självaste Ica härom kvällen när jag var och handade. Jag smakade och tyckte den var fantastisk och beslöt att göra samma sak så här kommer receptet fast något justerat! 🙂
Observera mina gigantiska ruccolablad! 😉
Paj med rödlök, mozarella och serveras med Prosciutto, oliver och ruccola;
Det var en långt namn! 🙂
2 röd lökar
5-6 soltorkade tomater i olja
3 msk olivolja (både till att steka i och att pensla filodeg)
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Salt och svartpeppar efter smak
6 Filodegark
Serveras med;
Prosciutto
Oliver gröna och svarta
Ruccola
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala och hacka löken och fräs löken i olivolja
- Hacka de soltorkade tomaterna
- Häll av vätskan från mozarellan, och skär den i skivor
- Vispa ihop grädde, ägg och mjölk och krydda och smaka av
- Pensla en pajform eller en form med löstagbara kanter ca 24 cm i diameter. Lägg filodegen omlott och låt den hänga över kanterna och pensla den med olivolja. Vik sedan upp det som hänger utanför.
- Bred ut löken och soltorkade tomaterna i pajskalet och häll på äggstanningen, lägg ostskivorna överst och grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter eller till äggstannigen stelnat.
- Lägg folie över om det börjar få färg, man kan lägga folie bara på kanterna om filodegen får färg men inte pajen.
- Låt pajen vila i ca 30 minuter
- Servera med Prosciutto, och en blandning av gröna och svarta oliver tillsammans med ruccola. Antingen dekorerar du pajen med ovan eller så serverar du det som tillbehör. Jag valde som tillbehör eftersom jag inte tänke äta upp hela pajen i dag!
Jag serverade min paj med min egenodlade ruccola som är enorm om man jämför med dom man köper i påsar i affären! Dom är verkligen supergoda och ruccola är en sådan sallad jag älskar. Detta blev en perfekt blanding och väldigt enkel att göra eftersom man inte ens behöver göra en pajdeg utan köper färdig filodeg som finns i frysen i välsorterade butiker!.
Jo, jag åte mer än ett blad ruccola, tyckte bara att det såg så kul ut för att dom är så stora! 🙂
Detta blir min medhavda lunch idag, Perfekt! Prova receptet det blev verkligen supergott! En perfekt sommarlunch enlig mig!
Ha en fin dag!