Vad skall man handla till sin första husbil? 1 kommentar


I dag tänkte jag tipsa lite om vad man kan behöva om man just blivit ny husbilsägare som vi snart kommer att bli. För oss är detta ett litet äventyr och vi tittar oss omkring så vi köper rätt saker och det som vi verligen vill ha och behöver.

Vad skall man handla till sin första husbil?
Vad skall man handla till sin första husbil?

Att köpa det vi kan innan leverans av husbil

Vi har redan tidigt bestämt att eftersom vi inte får husbilen ännu så kommer vi ändå att köpa det vi behöver och det vi kan köpa när vi väl hittar det vi vill ha. I dag var en sådan dag.

Att handla saker man vill ha till sin nya husbil!

Vi har tidigare sett en soffa som vi båda kände att vi måste ha. Dels för att den är helt ihopfällbar, men särskilt för att den är så fantastiskt skön att sitta i. Först hade vi tänkt köpa en soffa. Efter moget övervägande så bestämde vi oss för att köpa två så även vovvarna får plats. Dom skall också vara med på alla våra turer och då är det viktigt att dom känner att det är mysigt! Så två soffor är nu beställda. Jag skall visa bild på dom så snart dom levereras. Inte så långt borta.

Förutom bord och stolar så behöver man en grill

Sedan hittade vi en sådan fantastisk gasolgrill. Inte vilken grill som helst. Vi har sett många men denna var bara helt perfekt. Den är liten och behändig. Den sitter fast på ett bord med hjul som går att fälla ihop! Då blir den som en kärra ned två hjul med handtag. Gasolgrillen går också att ta loss från sin ställningen om man skulle vilja det.

Vad skall man handla till sin första husbil?

Grillen har två brännare men möjlighet att grilla för olika temperatur. Den har riktiga gjutjärnsgaller som man lägger maten på. Dessutom, som om inte ovan vore nog, så har den två hyllor som man kan dra ut på varje sida och bara skjuta in igen när man inte använder dom. Något som verkligen tänkt till här.

Gasolgrill med två brännare
Två brännare
Gasolgrill med gjutjärnsgaller
Gasolgrill med gjutjärnsgaller
Gasolgrill med utdragbara hyllor på sidorna för avställning

Vi köpte också ett bord med justerbara ben som kan användas både som ett sidebord men även som matbord. Det var lite dyrare än dom vi har tittat på innan, men det som avgjorde saken var helt klart kvaliteten. Bordet har dessutom 5 års garanti. Det säger också en del.

Campingbord
Campingbord med höj-och sänkbara ben i hög kvalitet med tjock bordsskiva och 5 års garanti

En kärra för diverse saker

Dessutom köpte vi en liten kärra som var helt otroligt fin med stora svängbara hjul och som är helt ihopfällbar. Den kommer vi att använda till om vi t e x vill gå i väg och byta gasoltub. Hämta färskvatten i dunk utan att ta bilen och likande. Perfekt och jättefin! Hundarna fick en åktur här hemma och gillade det genast men den är inte för dom. Vovvarna måste gå såklart. Bara en rolig grej att testa vad dom sa.

Hopfällbar kärra i ett litet fint paket som är lätt att packa

Sedan köpte jag lite mer melamin från Rice. Så himla fint. Några kaffekoppar/ muggar. Ett set med förvaringsburkar med lock. Världens sötaste mått som ser ut som hjärtan med amerikanska mått. Två champagneglas och två underlägg i silikon.

Vi har som jag skrivit om tidigare redan köpt en hel servis i melamin från Rice med olika mönster med med färger som jag har matchat ihop. Vi har också köpt sänglinne och lakan till vår säng som har måtten 160×200 i vår husbil. Jag har en hel förvaringslåda med lock med saker vi har köpt till vår husbil som vi längtar så mycket efter. En väldigt härlig känsla.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En tanke om “Vad skall man handla till sin första husbil?