Två veckors träning har redan gett bra resultat!


Tänk så stor skillnad det blir när man bestämmer sig och går in för att göra det man tänkt. Jag gör det för min skull egen skull. Jag tycker om min kropp men jag tycker inte om när jag lägger på mig några kilon. Dom skall bara bort. Hela min garderob bygger på att jag är i form. Framför allt är det ännu viktigare ju äldre man blir att man sköter om sin kropp.

Träningskläder

Genom att sköta min träning och kost exemplariskt har jag på 2 veckor gått ner 3,1 kg. Jag är så himla nöjd och det syns och känns förvånandsvärt mycket. Sjävklart går man ner lite mer i början. De kommande veckorna räknar jag med att inte gå ner fullt ett kilo i veckan. Man måste räkna med att det blir lite mer i början.

I går kväll gjorde jag en stor fläskfilégryta med scharlottenlök och kryddade med rosmarin. Den blev fantastiskt god. Det jag nu gör regelbundet är att skippa så mycket kolhydrater som möjligt. Jag tränar 6 dagar av 7 och ser till att få ihop minst 8000-10000 steg även på min vilodag. Det enda jag får dricka så mycket jag vill av är mina cappuchino. Jag dricker vatten i övrigt.

Mätning på 12 mätställen på kroppen

Mätningen denna vecka har också gått väldigt bra. Särskilt eftersom tappet var så stort första veckan så har jag denna veckan minskat 6,5 cm sammanlagt på mina 12 mätställen på kroppen. Känner mig fantastiskt nöjd. Det är lite av minstrategi nu när jag fortsätter framåt. Jag vet att vikten inte kommer gå ner med samma stora steg och det är då mätningen kommer in i bliden. Jag vet av erfarenhet att när man inte går ner i vikt så visar måtten stora steg nedåt. Det gör att man ser med blotta ögat att det minskar även om man inte varje vecka gör stora steg i viktnedgång.

Varför väger jag mig varje dag

Det är också många som har kommentarer på att jag väger mig dagligen. Vågen är ingenting annat än ett verktyg för mig. Ett verktyg för att förstå mitt eget intag och motion och vad det leder till. Då kan jag direkt dra slutsatser och justera att t e x gårdagens mat var pefekt ur den synvikeln tillsammans med den motion jag gjorde.

Jag anser att utan verktyg för att se om det är framgångsrikt eller ej så blir det otroligt tråkigt. Nu ser jag dirket om det går bra eller dåligt och om jag är på väg åt rätt håll. Vikt är inte ett undantag. Det gör också hela processen så mycket roligare att man faktiskt ser framstegen. Jag tycker att vikt är en väldigt tabubelagd sak att prata om i dag. Jag kan verkligen inte förstå det. Det enda jag vet är att jag vill inte lägga på mig för det ger mig så mycket nackdelar när det handlar om min hälsa.

Min lunchlåda är redan klar. Det blir en köttbit och sallad. I kväll blir det träning och maten är redan mer eller mindre klar eftersom jag gjorde en fläskfilé gryta igår som väntar på att ätas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.