2023 års adventsljusstake


I år har jag tänkt att göra en kopia av min 2022 års adventsljusstake så att det även blir 2023 års adventsljusstake. Varför byta ett vinnande koncept. Som ni vet älskar jag färg och rött är inte en av mina favoritfärger, inte ens till jul. Jag kan tänka mig färgen röd i mindre skala men inte hela huset rött till jul. Det har aldrig hänt hemma hos mig. Mina jular brukar gå åt rosa och grönt. Förra året köpte jag dom vackraste miniatyr julgranskulor jag sett på Rusta, och döm om min förvåning när jag såg att dom lagerförde dessa även i år. Jag köpte ytterligare två paket för att fylla en av mina adventsljusstakar. Jag fyller den alltså med vackra små kulor i färger som silver, rosa och cerise. Så här skall min 2023 års adventsljusstake se ut.

2023 års adventsljusstake
2023 års adventsljusstake

Använd fantasin för för 2023 års adventsljusstake

Som ni ser har jag även adderat en slinga med glitter för att göra adventsljusstaken än mer festlig. Det är som sagt bara fantasin som sätter gränser för hur man kan göra. Fantasi har jag i överflöd! Även ett litet band med glitter runt själva adventsljusstaken som blir en fin inramning och rosa ljus så klart. Ljusen har jag köpt på ICA för dom har ljus i vackra pastelliga färger, precis enligt min smak. Jag brukar köpa ljus i rosa, lila och ljusgrönt! Så vackert.

Hyacinter som snittblomma till advent

Jag brukar köpa hyacinter i kruka som har växt till sig lite för mycket och snart skall börja blomma och ha långa stjälkar. Dom klipper jag i stället till snittblommor. Att göra snittblommor av hyacinter är bland det vackraste buketter man kan ha till jul. Just av den anledningen att jag älskar färg så blir det ett sådant vackert inslag på borden till ju. Dessutom doftar dom ljuvligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.