Allt slit i går känns i kroppen i dag!


I går slet vi verkligen hårt med att få bort att jord. Vi kunde inte använda en skottkärra för passagen var för smal så vi bar all jord. Jag öste jord i jordsäckar och stefan skyfflade och vi bar också all Sten för hand. Vi höll på i ett antal timmar. Vi var helt slut i går kväll, och allt slit i går känns i kroppen i dag. I morse när jag vaknade kändes det som jag hade haft världens tyngsta pass på gymmet! Härlig känsla! Härligt också att se på resultatet. All jord som vi tog bort använde vi för att bygga upp en etage där det annars bara växt nässlor! Här är sista delen i vår trädgård och jag har även särskilda planer för detta hörn. Inget enstaka ställe kommer glömmas bort i vår trädgård.

Allt slit i går känns i kroppen i dag och här är etagen vi byggt upp av massorna

Nu hade man hoppats på att det bara är det ”roliga kvar” men nu skall vi gräva där träden skall planteras och sedan skall vi även ta bort ytterligare en liten hög som ligger nedanför trappan. Troligtvis gör vi inte det i dag! Vi får nog göra något lite lättare jobb i dag än just gräva jord och sten! Hur som helst så är det gjort och känns fantastiskt. Vi ville avbryta någonstans mitt i men bestämde oss för att göra färdigt!

Framsidan skall bli något alldeles extra

Det roliga kommer bli att handla allt som skall planteras i våra nya blomlådor och sedan sätta det på plats. Jag har själv dragit upp 15 plantor med Jätteverbena som skall vara i den stora blomlådan. Jag har även Dahlior på gång. Det kommer även bli Trädgårdsnäva av sorten Rozanna, som blommor under lång tid. Den skall jag troligen ha under träden men även i de lådorna som finns i trappen. De kommer också stå i fantastisk kontrast till Jättedaggkåpa!

Jätteverbena

I de två små lådorna vid var sida om bänken skall jag sätta någonting på stam, men har inte bestämt 100% vad ännu. Jag väljer mellan lite olika. Vi får se vad det slutliga beslutet blir! Kanske blir det buxbom.

Trädgårdsarbete i odlingszon 2

Snart blir vi med träd

Men det bästa av allt är att vi har hittat träden! Det är inte så lätt att få tag på växter i år, för att det finns inga i hela Europa, eller i alla fall i begränsad mängd. Men jag har hittat två träd som jag vill ha. Dom kostar 2000 kr styck men det kommer det bli värt! Denna sidan av trädgården har jag längtat efter att få göra i felra år och jag kommer inte spara på krutet här! Hela terrassen med pergola och blomlådor kostade ungefär 20.000 kr att bygga. Vi bygger själva så det är bara viket som kostar. Men detta blir så fantastiskt fint och är värt varenda krona! Allt vi gör höjer dessutom värdet på huset så klart!

Pergolan skall bli svart

Pergolan skall målas svart, men eftersom vi använt tryckt virke så måste det torka i ett år. Så målningen kommer vi kunna göra först nästa år! Då kommer vi måla med samma typ av färg som vi målad orangeriet med, d v s slitfärg som bara är att borsta och målas nytt när det behöver bättras!

Alla mina Dahlior har tittat upp som jag beställde på nätet. Alla mina Jätteverbenor ser fantastiska ut så detta kommer bli toppen. Jag ser verkligen fram emot detta! Just nu njuter jag bara av att titta på vår pergola med blomlådor, trappor och bänk som Stefan byggt. Min vision börjar komma till liv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.