Amaryllis Snittblommor och adventsljusstakar


Just nu ligger jag efter med det mesta. Därför började jag i går att pynta inför advent som är redan nästa helg så att jag åtminstone ligger steget för med just det. Stefan är fortfarande sjuk och jag försöker se till att han har vad han behöver för att krya på sig. Det blev Amaryllis Snittblommor och adventsljusstakar.

Amaryllis Snittblommor och adventsljusstakar
Amaryllis Snittblommor och adventsljusstakar

I går var jag i väg och köpte lite blommor. Amaryllis snittblommor, en Azalea och lite pynt för en adventsljusstake!

Jag plockade tallris för att sätta i min fina vas från Skruvs Glasbruk tillsammans med Amaryllis snittblommorna. Det finns en sak man måste göra när man har Amaryllis snittblommor för att dom skall hålla länge. Det är att köpa blompinnar och stärka upp stjälken med. Jag mäter hur lång stjälk mina Amaryllis har och sedan köper jag blomsterpinnar och stagar upp dom med. Annars är risken att när Amaryllisen börjar blomma så viker sig stjälken. Ett enkelt och bra knep!

Dessa lyktor klickade jag hem för ett par veckor sedan och dom lyser så fint varje kväll med värmeljus!

Stad i ljus

Adventsljusstake med rosa små julkulor

Jag köpte två paket med rosa julkulor i olika rosa toner på Rusta. Sedan lade jag glitter i botten på adventsljusstaken och fyllde sedan på med alla kulor. Jag satt i rosa ljus så klart för jag har aldrig en traditionell jul vad det gäller färger. Utan i mitt hem är det rosa, lila och grönt och blått som gäller till jul. Man bestämmer ju trots allt själv

Köpe även en fin liten granriskrans till dörren med belysning. Jag skall fotografera den så fort jag fått upp den! Jag kunde helt enkelt inte kunde motstå den. Den skall få en fin plats på ytterdörren när jag hittat ett fint grönt sidenband. Så nu ligger jag inte helt efter med den delen i alla fall. Alltid något!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.