Äntligen Julafton!


I dag gick jag upp klockan 07:00 med vovvarna. Äntligen Julafton! Vi vaknade sent för att var oss eftersom jag går upp vid 05:00 vanliga dagar. Tydligen var både hundarna och jag trötta. Nu har jag ägnat morgonen och förmiddagen och börjat fixa lite här hemma. Adventsljusstake i rosa så klart!

Äntligen Julafton
Äntligen Julafton!

Tallrikar för dukning

Jag påbörjade dukningen redan sent i går kväll och det blir så klart fina färger i blått, lila och grönt! Med tallrikar för sill och annat för att göra det lite extra fint till jul.

Tallrikar till juldukning
Tallrikar för dukning

Laxpajer skall fixas till julbordet

Började med att göra en pajdeg till de små laxpajerna jag skall fixa till lunch, en av mina absoluta favoriter! Om en stund skall jag börja göra en tårta till eftermiddagskaffet!

Detta året har jag nästan inte hunnit förbereda någonting. Det enda jag såg till att fixa med Stefan var julklappar till alla barnen i vår familj. Det är ändå det allra viktigaste inför jul! Om man inte hinner med att fixa allt annat så är det ok. Sedan har så klart Stefan fixat massor med saker som julgran, julbelysning och massor med annat!

En annan sak som Stefan fixade, var att säkerställa att vi beställde grynkorv, om man som jag kommer från Västergötland och lite längre upp i landet, som jag gör, så är det ett måste på julbordet! Här i Göteborg finns det inte att uppbringa utan får special-beställas. Vi har hittat en underbar liten delikatess affär i Majorna som heter Gudagott! Ett tips för alla som inte hittar grynkorv! Dessutom en helt underbar affär så ni kommer inte bli besvikna om ni besöker den!

Jultårta i rosa

Som vanligt gör jag alltid julen i fina färger eftersom jag ÄLSKAR färg, och därför blev jultårtan i år i rosa! I min värld är det alltid bara fantasin som sätter gränsen. Inget fel på rosa tårta till jul även om många säkert inte håller med mig!

I tårtan är det banan mellan lagren. Marsipantomtar och marsipangrisar som dekoration och ”knappkarameller” som jag kallar dom. I år hittade jag tyvärr inte dom som heter Special Edition som är i extra fina färger, men det fick duga med original-nonstop den här gången.

Önskar er alla en underbar dag och njut av ledigheten så mycket ni kan! Själv skall jag laga mat och pyssla som är något jag bra älskar att hålla på med! Det blir en underbar jul även i år!!

GOD JUL önskar jag er alla där ute!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.