Arrangera blommor är rogivande och blir vackert!


Det finns inget så härligt som att arrangera blommor! Att arrangera blommor är rogivande och blir vackert. Kan man hitta en bättre kombination. Det ställer inga krav utan det är i betraktarens ögon det vacka ligger! Det blir så himla vackert med lite blommor.

Jag kan tyvärr inte utnämna mig själv som någon expert på blommor eller arrangemang. Jag har dock jobbat i blomsterbutik i många år när jag hjälpte en kompis som hade butik. Så jag kan grunderna till att binda buketter. Jag har också öga för vad som är fint eftersom jag är inredare. Men egentligen behöver man ingenting av det där. Det är bara att sätta ihop det man tycker är vackert! Du själv är den som avgör!

Behöver man något annat att vila ögonen på än detta?

I dag på morgonen när jag skulle gå och titta hur mina lökar som jag lagt på tork såg ut, så hittade jag världens finaste lökblommor. Självklart gick min hjärna i gång och jag sprang genast och hämtade en sax för att klippa av dom och använda dom i ett arrangemang.

I dag tänkte jag därför ge er lite enkla tips hur man kan göra fina arrangemang.

Glas fungerar perfekt som vaser

Ett bra exemepl är om man har vackra gamla glas på fot. Ni vet sådana där vackra likörglas i kristall. Om man inga har så kan man köpa billig på loppis. Dom kanske kostar 10 kronor styck på sin höjd. Fördelen är att man kan välja lite olika glas med olika höjder. Eller så går man på likadana för att förgylla en hel dukning.

Jag använder ofta kruspetunia i glas, dom blir så vackra för sig själva!

Om man tar ett sådant glas och fyller det med vatten. sedan klipper man av en enda blomma och lägger i vattnet! Hur fint som helst! Det kan man göra som solitärer, eller som tillägg till buketter som redan står på bordet. På så sätt kan man göra väldigt fint med väldigt lite! Man behöver alltså inte ha massor av blommor för att skapa vackra arrangemang.

Sedan skapar naturen så mycket vackert så varför inte använda det som finns! Det är bara fantasin som sätter gränsen. Själv sätter jag alltifrån vackra ekblad till ormbunkar i vatten! Så fint! Det behövs inte så mycket. Pröva själv! Du kommer bli beroende! Det är risken du tar!

Dom små glasen kommer från IKEA

Dessa små vaser nedan, som egentligen är glas är mina senaste loppisfynd för 10 kronor!

Vilka underbara färger. Lila råkar vara en av mina favoriter. Jag hörde en dam i en antikaffär härom dagen. Damen sa till sin dotter ”lila är ju ingen färg någon vill ha”….fattar inte alls vad hon menade!

Om man har massor med småvaser är det nästan vackrare att sätta dom på ett dukat bord än det är med en enda stor bukett. Prova er fram! Det finns en risk. Att du inte vill gå hemifrån! Önskar er en härlig kväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.