Att börja planera trädgården på framsidan!


I dag när jag vaknade var det en sådan fantastiskt fin morgon. Solen hade redan gått upp och sprider ett sådant vackert ljus över husen och skogen där jag bor. Tiden är perfekt för att börja planera trädgården på framsidan.

Nu är jag i full gång med alla förodlingar och jag har massor av plantor både på insidan och i orangeriet. Nu börjar också planerandet av hur trädgården skall se ut på framsidan. Om det blir bra väder i helgen så skall jag röja lite i ett område på framsidan där det växer lite sly för att sedan göra fint även där.

Krukor längs fasaden

jag har ännu inte bestämt mig för vad jag skall ha i krukorna längs den nya fasaden. Krukorna stod tidigare i orangeriet men nu har vi bytt mot rostfria fat och det blev så himla bra. Här har jag tänkt att antigen ha något som klättrar i ett mönster, men jag är också sugen på att sätta Dahlior eller Jätteverbena här. Först måste Stefan klä in väggen som är uppmurad innan något sådant kan ske! Så jag har ännu tid på mig att fundera!

Att börja planera trädgården på framsidan

Buxbomhäck skall planteras längs hela muren

Vi skall också gräva längs hela muren för att sätta ner buxbom längs hela muren precis som vi har på framsidan! Den hög av grästuvor som vi har vill våra grannar ha för att täcka hålor dom har i sin gräsmatta. Det passar oss utmärkt för då blir vi av med en del i alla fall.

Det skall bli så roligt att ta tag i detta projekt på framsidan och längst in i hörnet skall jag också göra fint!

Så jag hoppas att hela helgen bjuder på fint väder så jag kan pyssla i trädgården. Skall även gräva upp massor av murgröna för att plantera runt min Rönn för att låta murgrönan växa upp på trädet.

Jag har även en plan att plantera 3 stycken Avenbok på framsidan. Dom skall sedan få växa som parasoll med sina trädkronor. Man måste få drömma! Jag längtar efter att sätta alla mina planer i verket!

Önskar er en härlig fredag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.