Att planera min garderob


Just nu har jag börjat lite smått att planera min garderob eller walk-in-closet. Jag vill så klart maxa så att det blir så praktiskt som möjligt men även vackert. Försöker i vanlig ordning tänka på vad jag har, och vad jag vill ha! Jag jämför också med hur min garderob ser ut i dag och försöker skapa förbättringar på det som inte räcker till utrymmesmässigt.

Samtliga garderober du ser på bilden är 100 cm breda och 60 djupa. Förutom hörnet som är ännu lite bredare. Det kommer ändå bli ett utrymme kvar på båda sidor. Jag skall även tapetsera ryggen på garderoberna! Detta är bara en första ”försöks-layout”. Men roligt att skapa en uppfattning om hur det blir!

Planering av min nya walk-in-closet
Att planera min garderob

Planera tillräckligt med utrymme för allting

En sådan sak som jag måste planera ännu bättre är lådor för underkläder och strumpbyxor. Jag har tänkt använda tre stora 100 cm breda och 60 djupa lådor för det. En låda för strumpor och stumpbyxor. En låda för underkläder och en låda för BH. Jag älskar ordning och reda. Om jag kan planera ordentligt och göra det riktigt genomtänkt så kommer det bli så mycket lättare och dessutom roligare att hålla ordning.

Tunna klädgalgar som inte bygger

För en tid sedan bytte jag ut samtliga mina klädgalgar i min nuvarande walk-in-closet för dom jag hade i trä (tyckte dom var snygga) byggde alldeles för mycket på bredden så jag fick bara plats med hälften av alla klänningar jag har! Nu letar jag tunna galgar för kjolupphängning och det verkar vara svårt!

Denna gången kommer alla garderobsstommar vara vita. Det skall vara vitt och glas. Alla garderober skall vara utan dörrar för detta är bara en walk-in-closet även om den är stor.

Smycken, skärp och scafs

Jag har mycket fina skärp. En hel del scarfsar och väldigt mycket fina smycken. Självklart vill jag att det skall vara välordnat. Alla lite finare specialgjorda detaljer är lite dyrare men jag skall verkligen inte spara några pengar på detaljer jag vill ha. Utan denna walk-in-closet skall ha extra plats, inte bara till det jag har idag. Jag skall göra denna walk-in-closet exakt som jag vill ha den.

En hel garderob skall jag bara använda till fina träningskläder! Snart hoppas jag kunna börja träna på gymmet igen.

Mina lampetter och guld

Mitt fynd för 20 kr kommer också få en plats och därmed guld! Det kommer bli speglar i guld (som jag ser det nu) men man vet aldrig förrän det är färdigt!

Mina vackra lampetter

Här nedan i ordninggjorda, målade och satt dit en ljushållare som skall skall ha en glödlampa och en lampskärm. Tanken är att dom skall sitta vid sidan om min spegel eller speglarna!

Lampetter på det underbara tyget i skuren sammet.

Alla mina väskor

Jag har ännu inte riktigt bestämt hur jag skall göra med mina fina väskor. I dag har jag dom hängande på en hel vägg. Men i min nya walk-in-closet har jag tänkt att göra lite olika förvaring.

Vet ni vad en av fördelarna är med att bara kunna flytta in från en walk-in-closet och in i en mer än dubbelt så stor? Det är att jag kan bara börja plocka över alla saker jag verkligen vill ha och tycker om. Det blir en automatisk utrensning utan att jag egentligen behöver anstränga mig!

Nu är golvet lagt i min walk in closet

Än är det mycket jobb kvar men det har aldrig hindrat en tjej att fortsätta drömma och planera sin nya walk-in-closet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.