Att sätta upp vattenposter i trädgården!


Nu måste jag säga att väderprognosen verkligen lovande ut för plantering och andra trädgårdssysslor. Det blir definitivt lite trädgårgdsjobb under veckan för min del. Vi har tänkt göra ännu en vattenpost i vår ”nya del” av trädgården. På långsidan där nu utbyggnaden är byggd skall en vattenpost sättas för att det skall bli enkelt att vattna. Närhet till vatten är lösningen på att verkligen få till vattningen på alla plantor. Annars är risken att man hoppar över det när man har bråttom. Som med allting annat så måste man underlätta för sig själv och alla moment som måste göras i ett dagligt trädgårdsarbete.

Att sätta upp vattenposter i trädgården
Att sätta upp vattenposter i trädgården är både praktiskt och vackert

Vattenposter i trädgården

Vi har tidigare gjort en vattenpost i vår lilla köksträdgård och tanken är nu att vi skall göra en på långsidan i vår trädgård för att säkerställa tillgång på vatten så att det blir enkelt att sköta trädgården. Vi köpte en härlig kran föreställande en groda när vi gjorde köksträdgården och gjorde helt enkelt en egen vattenpost! Så himla fint och praktiskt. Inte heller särskilt svårt men otroligt praktiskt.

Grodan är så himla vacker och jag blir glad varje gång jag använder den. Vilket är dagligen i köksträdgården på sommaren.

Nu är tanken att vi skall köpa en liknande kran föreställande något annat än en groda och sätta en vattenpost på den delen i vår trädgård som annars blir lite lång väg att dra en slang till. Att bära vatten varje dag en lång väg är inte en hållbar lösning. Det gäller att göra allting så praktiskt som möjligt för att underlätta vardagen. Detta handtag har jag köpt på en Handelsträdgård i Varberg som heter Träslövs Trädgårdar. En fantastiskt Handelsträdgård som ni måste besöka om ni inte varit där. Den är verkligen värd ett besök.

Det får bli dagens lilla tips från mig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.