En helg med svampplockning, bakning och pyssel


Den här helgen har varit lugnare än andra men samtidigt en sådan där helg där jag inte haft 5 minuter över. Fredagen hade vi som vanligt en mysig kväll med vovvarna, god mat och en flaska champagne för att fira veckans händelser.

Här nedan ser ni förrätter till oss men även till vovvarna så klart! Dom vill också fira fredag!

Förrätter serverade

Lägg särskilt märke till vovvarna som ivrigt vill att vi skall komma till matrummet där dom så klart också serveras förrätt. Allt annat vore orättvist! Allt medans vi myser med ett glas champagne framför brasan.

Här ser ni förrätter till alla! Färska blommor och jag har lyckan att ha rabatter som fortfarande producerar vackra blommor. Vi hoppas att frosten dröjer för när frosten kommer så är det dags att ta bort alla Dahlior och det blir någon gång i mitten på oktober

Jag lade ut en bild på instagram-story med dessa två!

Har även plockat svamp i helgen

Lördagsmorgonen började jag med att ta bilen redan tidigt och åka och plocka svamp trots att det regnade. Jag har inte tittat efter svamp de senaste veckorna eftersom det varit väldigt tort i markerna och kände att det var dags. Det gav ganska stor utdeldning och när jag kom hem så åkte direkt jag och handlade bröd så jag kunde göra en kantarellsmörgås till lunch och nu blir det faktist kantarellsmörgås även i dag till lunch.

Fläskfilégryta med scharlottenlök och rosmarin

Sedan åkte jag och handlade fläskfilé för att göra en fläskfilégryta med scharlottenlök och rosmarin för att ha till middag på lördag kväll. Handlade även äpplen för att förbereda små mini-äppelpajer att ha som dessert efter middagen. Lite höstmysigt helg helt enkelt!

Nya smaker av cheesecake

Jag startade också med att göra färdigt mina små mini-cheesecake med 2 olika smaker. Jag tycker det är roligt att pyssla på insidan när utsidan bjuder på oväder. Så som ni förstår har jag haft lite att pyssla med.

Mjölkchokladcheesecake
Cheesecake med mjölkchokladsmak
Mango-passionsfrukt cheesecake
Cheesecake med mango-passinsfruktsmak.

Mini-cheescake med 2 olika smaker

En cheesecake med mjölkchoklad och en med mango-passinsfrukt. Båda blev fina och jag dukade upp till fika i vårt matrum på eftermiddagen till fikat. Skar dom i små söta tårtbitar så att det bara blev en tugga. Väldigt gott till kaffet.

Använde delar av mitt nya porslin som jag fick i födelsedagspresent! Så vackert!

Kaffet serverat och bara att njuta av stunden! Ute öser regnet ner!

På kvällen serverades fläskfilégrytan med blomkål och en liten sallad och även vovvarna fick så klart var sin tallrik men med potatis i stället som jag hade kokat. Jag har lyxat till det lite i helgen men jag äter så lite kolhydrater som möjligt, men mina vovvar måste ändå få det dom tycker om.

Så här såg min middag ut. Fläskfile, blomkål och en liten sallad!

Äppelpaj med vaniljvisp till dessert! Jag gjorde fyra stycken totalt så i dag blir det samma meny. Kantarellsmörgåsar till lunch och fläskfilé gryta med blomkål och en dessert med äppelpaj till middag. En meny som inte känns tjatig alls utan snarare lyxig!

Vi har verkligen haft en mysig helg. Jag älskar när det är fullt upp hela tiden så i mina mått mätt har detta varit en toppenhelg och söndagen har bara börjat! Dessutom är all mat redan klar så nu är det bara fantasin som sätter gränsen för vad jag hittar på idag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.