Framsidans trädgård under byggnation


I söndags startade Stefan med byggnation av vår framsida som vi nu skall göra klar lagom till våren för att pryda med vackra växter och annat! Stefan var i väg i går tidigt i ottan och hämtade regelverk och det som skall bli en pergola! Så nu är äntligen framsidans trädgård under byggnation.

Första stolpen för pergolan på framsidans trädgård

Redan när jag kom hem så såg jag hur vackert det kommer att bli. Det kommer bli som en dröm! Stefan hade hunnit regla upp det som skall blir golvet på spången som jag kallar den. Gång som kommer byggas skall ha en pergola över sig. Han hade också hunnit sätta den första stoplen i pergolan som skall gå längs husväggen!

Framsidans trädgård under byggnation
På bilden ser ni den först stolpen som skall bli en pergola längs fasaden

Som vanligt är det så fantastiskt roligt att se alla framsteg och jag står där och håller ena handen för ögat för att simlera att det är mer delar på plats för att se helheten! Det kommer bli ytterligare ett lyft. Jag tror jag har längtat efter detta i så där en 3 år, men vi var tvugna att göra klart andra delar innan vi kunde börja här. Detta eftersom vi byggt ut huset och burit virke och flyttat ställningar i nästan ett års tid. Men nu är vi på väg.

Det skall finnas två ställen för sittplatser på framsidan och sedan skall jag addera träd, buskar, blommor och en härlig känsla.

Nu hoppas vi på lite värme och sol så att vi även kan börja gräva och till helgen. Min plan är att börja ta bort löv under buxbomshäcken. Gödsla och lägga på ny jord och vattna ordentligt! Kanske till och med börja med krukorna på framsidan. Vi får se!

Önskar er en härlig dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.