Pergolan är på plats och det blir så fint!


I dag jobbas det hårt på utsidan medans jag själv sitter och gör presentationer på insidan. Pergolan är på plats och det blir så fint! Stefan skall sätta dit överliggarna, och nu håller han på som bäst att färdigtställa för att kunna sätta det sista i bjälklaget för att sedan kunna lägga själva terrassvirket. Pergolan bygger han överr den gång som leder till trappan ner i vår trädgård.

Pergolan längs fasaden
Här ser ni pergolan längs fasaden nerifrån när man kommer i backen upp mot vårt hus

Här står Stefan och kontrollerar infästningen!

Från vår ritning nedan så ser ni att vi har lagt till ytterligare en stolpe på pergolan närmast terrassen. Det blir så himla fint. I bland ändrar vi planen när vi håller på.

Pergolan är på plats

Jag var ute med hundarna på lunchen och när jag kom nerifrån på gatan och såg denna fantastiska pergola som går längs kortsidan på huset så blev jag helt lycklig. Det blir så fantastiskt snyggt! Vi har redan börjat bygga och det är bara slutet på mars ännu. Det ser verkligen bra ut.

Detaljerna gör som vanligt helheten

Som alltid är det massor av jobb. Man tror att det bara är några delar som skall upp. Men innan Stefan startar så gör han noggranna ritnignar på allt. Allting måste bli perfekt och Stefan är perfektionist ut i fingerspetsarna. Jag vet det, så jag behöver aldrig oroa mig för något. Allting Stefan gör blir så himla snyggt.

Det är som vanligt detajerna som gör helheten. Nu skall blomlådor byggas framför gången. Sedan en bänk att sitta på, och på sidorna om bänken blir det blomlådor!

Jag skall köpa Avenbok när vi kommer så lång, och göra runda bollar på stam. Det kommer ta kanske 2 år i anspråk. Men den som väntar på något gott väntar alltid för länge. Men med växter har jag tålamod. Jag vet att det kommer bli som en dröm.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.