Hur man formar ägghalvor till hjärtan!


Inför varje påsk så känner jag att jag måste göra detta inlägg. På påsk är det roligt att göra fint på bordet med dukningar och göra lite roliga saker. Med det i tanke så tänkter jag som tradition tipsa er om hur man formar ägghalvor till hjärtan! Visst hade det varit härligt att sätta fram på påskbordet med kaviar eller räkröra!

DSC00843
Hur man formar ägghalvor till hjärtan

Så här formar man ägghalvor till hjärtan

Man kokar ägg hårdkokta och skalar dom så varma som möjligt

Sedan klippper man sönder ett helt vanligt mjölkpaket som man diskar inuti (mjölkpaket är bäst för dom är plastade inuti). Man viker sedan mjölkpaketet på mitten lägger ägget i själva vecket.

Hur man formar ägghalvor till hjärtan
Klipp sönder ett mjölkpaket och lägg ägget inuti

Tag sedan en penna och tryck ner i ägget. Det är pennan som skall forma ägget till ett hjärta. Sedan tar du och fäster pennan med ett gummiband i båda ändarna så att det håller pennan på plats. Du tar gummibandet runt hela mjölkpaketet.

När du sätter pennan över ägget kommer sjäva nedgången i hjärtat bli just där du sätter pennan. Ägget kommer sedan forma sig precis så när det är klart. Börja med att prova med ett ägg för att se hur det blir. Sedan kan du lägg ett par stycken i samma paket.

Ägghalvor formade till hjärtan
Hjärtformat ägg kan göra vem som helst glad!

Sätt sedan alltsammans i kylen i 15 minuter. Efter 15 minuter är ägget klart att tas ut och delas i tu.

Därefter kan dekorera det och sätta fram det på bordet! Det får bli dagens lilla tips så ni hinner testa i lugn och ro innan påsk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.