Hur kombinerar man mönstrade kuddar!


Att inreda sitt hem med kuddar är det absolut enklaste sättet att piffa upp sitt hem. Jag ser kuddar som smycken och precis som när man klär sig är smycken eller detaljer som en scarf eller ett halsband pricken över i. Det är precis samma sak med kuddar i ett hem. Ni hittar alla kuddar som jag visar hos prettyhome.se. Det behövs inte många kuddar och i bland faktiskt bara en enda för att förhöja intrycket.

Hur kombinerar man mönstrade kuddar

I dag tänkte jag därför tipsa lite om hur man gör för att få till fantastiska mönsterkombinationer. Det kan vara i soffan eller i sängen. Eller varför inte i också till en fåtölj som står angränsande till soffan. För att verkligen få till det skall man inte vara rädd för mönster och många tycker det är svårt att kombinera olika mönster med varandra. Men jag skulle säga att om man verligen vågar det. Det är då man får till det där rikigt snygga och fantastiska inredningen.

Det man skall tänka på när man väljer kuddar med mönster är att kombinera rätt typ av mönster och storlek med varandra så att det händer något. Vad jag menar med det tänkte jag ge er några exempel på. Att kombinera mönster och göra så att dom t e x har en färg som en gemensam nämnare är ett sätt att kombinera.

Hur gör man kombinationen

Man tar en mönstrad kudde med lite olika färger som här nedan. Turkost, cobalt och emerald som är en grön färg. Denna kudden har dessutom en baksida med ett mönster i turkost och guld så att man kan vända på dom om man vill. Vi använder den som bas.

Kasavu Emerald kudde
Hur kombinerar man mönstrade kuddar

Om jag kombinerar det med en mönstrad kudde i en av färgerna, och jag har här valt den turkosa som också återfinns i kudden ovan! Men jag kunde lika gärna valt någon av de andra färgerna i kudden ovan.

En enfärgad men mönstrad kudde tillsammans med andra kuddar

Utöver det så väljer jag en helt enfärgadkudde i färgen turkos men med två olika sidor så jag även här kan vända på den om jag vill.

Vändbara kuddar är ytterligare ett sätt att förändra hemmet

Att skapa en spännande inredning

Nu har jag valt 3 olika kuddar i 3 olika storlekar. Den första kudden har storleken 45x60cm, och den andra kudden har måtten 30x60cm. Tredje enfärgade kudden har måtten 43x43cm. Men med en gemensam nämnare nämligen färgen. De olika storlekarna på kuddarna kommer också bidraga till att inredningen blir spännande. Det kommer göra att om du sätter i hop dessa i din soffa så kommer du få som ett smycke i soffan och din inredning kommer förhöjas och bli mer spännande än om du valt tre enfärgade kuddar i samma storlek. Man jobbar alltså med både färg, kontraster, storlek och mönster. Sedan kan du så klart välja flera kudde med samma mönster och kombiner i flera soffor, stora soffor eller fåtöljer.

Man skall inte vara rädd att kombinera mönster med varandra

Låt oss ta ytterligare ett exempel, nu i lite mer diskreta färger med grått som inslag. Vi börjar med den helt fantastiska kudden Manipur Oyster. En kudde i en skuren sammet som är helt underbar bara som den är! Skuren sammet har den fördelen att de skiftar i färg beroende på hur ljuset lägger sig och det är verkligen någon alldeles extra.

Vad jag behöver i vår husbil

Vi kombinerar den med en grå kudde som också har ett mönster i skuren sammet och även denna kudde är helt enfärgad men med ett mönster i botten.

Monserrate Viridian

Tillsammans med en helt enfärgad kudde som är vändbar i två olika grå kulörer och i sammet även den.

Vi väljer en kudde i siden med ett rutigt stort mönster. Då har vi gjort en kombination med små och stora mönster och det är en kombination som blir väldigt effektfull tillsammans.

Varanasi Taupe

Att välja olika typer av mönster gör att det bli en spännande sammanstättnig. Ni hittar alla dessa kuddar i webshoppen HÄR. Här får ni också 20% på kuddar och plädar när ni väljer 2-pack. Då dras rabatten automatisk vid valet av 2-pack i webshoppen. Hoppas ni får användning av mina tips och våga nu lite extra!

Önskar er en underbar fredag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.