Lunch i orangeriet och småpyssel i trädgården


I dag vaknade jag upp till en sommardag. Årets första riktigt varma dag! Jag bestämde mig för att göra lite färgklickar i den annars ganska färglösa naturen eftersom inga blad här ännu har slagit ut. Sagt och gjort åkte jag ner och köpte mig några Penséer. Det blev en dag med lunch i orangeriet och småpyssel i trädgården.

Lunch i orangeriet och småpyssel i trädgården
Småpyssel i trädgården

Väl hemma så vattnade och jordförbättrade några krukor och planterade dom så att åtminstone får några färgklickar när man kommer hem! Det blev även en kruka till vårt runda svarta bord utanför orangeriet. Något fint att ha i blickfånget.

Den här krukan brukar jag sedan sätta luktärtor i så jag även har det på framsidan. I år är inget undantag men eftersom det är tidigt på säsongen så börjar jag gärna med lite färg!

Ett rostigt fat fick också lite blommor. Dom kommer snabbt växta i hop och bli jättefina! Detta är ett fotbad för min rosiga ängel och det fatet brukar jag sedan byta blommor i när sommaren kommer!

Rostigt fat med Penséer som står på en ställning

När det var klart så fixade jag lunch i solen med hemmagjorda räksmörgåsar som serverades i orangeriet!

Räksmörgåsar i orangeriet
Lunch i orangeriet

Någon kände sig lite extra bjuden och tog snabbt plats när det vankas något gott att äta.

Om det är en bjuden eller objuden gäst kan jag inte svara på!

Så har vår dag sett ut förutom att Stefan har gjort klart alla plattor på fasaden och håller just på att i denna stund fixa till en klack i betong som han gjuter. Skall bli roligt att se resultatet i eftermiddag! Inte ens en solig dag som denna ligger vi på ”sofflocket”.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.