Cementbaserade plattor på fasaden!


I går kväll började Stefan sätta plattorna på den mur som är uppmurad i slänten där vår utbyggnad är byggd. Han har valt ett material för att få ett enhetligt utseende på huset. Det är cementbaserade plattor på fasaden för utomhusbruk och heter ”Cembrit Contruction skivor”. Dom ser helt enkelt ut som grå cement. Plattorna är limmade på plats för att det inte skall vara några skruvhål. De är limmade med ett lim som heter Casco Extremfix. Det blir så snyggt och nu börjar man fatta att vi snart är klara. Lite svårt att ta in med allting som händer här.

Cementbaserade plattor på muren
Cementbaserade plattor på fasaden
Plattorna är lyfta på plats
Plattorna är på bilden lyfta på plats

De cemetbaserade plattorna var extremt tunga

Plattorna var inte helt enkla att få på plats och jag fick agera hantlangare. Jag burkar skämtsamt kalla Stefan för ”millimetermannen” för han är aldrig nöjd om det inte blir perfekt. Det är en väldigt bra egenskap för man vet att man behöver aldrig oroa sig för slutresultatet. Det blir alltid perfekt när Stefan är en del av ett projekt. Plattorna var också extremt tunga så trots att bitarna som han sågade till inte var så stora så fick vi vara två stycken som bar dom på plats. Bara sågandet väckte upp hela området kan jag lova. Hårt material som bara tjöt när han sågade till det.

Här är de cementbaserade plattorna på plats
Plattorna sitter i spänn för att allting skall torka perfekt

Limmet var trögflytande men effektivt

Limmet som plattorna skulle fästas med var också extremt trögflytande och Stefan fick väldigt ont i händerna av att pressa ut det men fint blev det! Otroligt snyggt! Nu har Stefan en gaveln kvar att göra i dag och det är en sådan härlig känsla att gå från nästan klart till klart. Längtar som vanligt över att se det färdiga resultatet.

Här är plattorna Cembrit Construction på plats bara gavlen kvar

Vi kan verkligen rekommendera dessa plattor för det blir extremt snyggt men som sagt det kräver precision och noggrannhet för att slutresultatet skall bli perfekt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.