Balkongbyggnation på gång!


I går började Stefan allt förberedande arbete med att bygga en balkong utanför min nya walk-in-closet. Så nu är verkligen balkongbyggnation på gång. Stefan var på trävaruhuset och köpte virke, sågade till allt och har nu gjort klart mycket av grundarbetet för att starta själva byggnatpionen av balkongen.

Förberedelser för att bygga balkong!

Eftersom det blir ett litet översljutande tak under balkongen där en av de stora fönsterpariterna sitter så skall Stefan även göra en plåt som gör att det inte kan droppa från balkongen ovanför så att man kan sitta där skyddat och/eller ha dörren öppen utan att det regnar på dörren. Det är verkligen mycket detaljer att tänka på. Sedan skall räcket som vi redan har passa perfekt på balkongen.

Regel som skall fästas i väggen till balkongen!

Det kommer bli en liten oas när man kan öppna dörren emot min lilla köksträdgård.

Sedan kommer pricken över i, när han sätter dit det pulverlackerade staketet som numera är grått i stället för grönt! Det kommer bli så fint! Jag har tänkt att ha någon fin liten grupp där sedan men den får jag välja när jag bestämt exakt hur det skall se ut i min walk-in-closet så att det matchar på ett bra sätt.

Ställning på plats för balkongbygge

På grund av att Stefan skall bygga balkong var han tvungen att flytta staketet som sitter där tillfälligt för hundarna. Så han stängde av vägen emot köksträdgården. Han orsakade stor förvirring då dom inte förstod vad som hänt!

Jag ser fram emot det färdiga resultatet! Känslan kommer bli fantastisk. Det är så härligt att se allting komma på plats bit-efter bit.

I går satte Stefan också upp de sista cederträpanelen som fattades. Så nu är även glasgången helt klar från utsidan också med överliggande brädor!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.