Börjat vinterstädning av mitt orangeri! 2 kommentarer


I går söndag så började jag min vinterstädning av mitt orangeri. Vi håller nämligen på med ett litet projekt även här. Vi skall, av stora rostfria plåtar, göra stora fat där vi skall ha stora krukorna med våra vindruvor och persikoträd. Både vindruvor och persikoträd skall planteras om i stora baljor liknande dom du hittar på en trädgårdshandel med handtag på sidorna. Det är vårt lilla vinterprojekt.

Stefan skall köpa stora rostfria plåtar som sedan skall bockas till och bli stora kar som skall stå på kortsidorna i vårt orangeri för att få lite större flexibilitet. Krukorna som vi köpt som står där nu skall istället ut i trädgården.

I vanlig ordning behövs en storstädning i orangeriet även inför vintern. I går sopade jag upp alla löv som trillat ner från träden. Dammsög och torkade rent på samtliga hyllor och bord och tvättade även dynorna till stolarna. De skall sedan strykas och impregneras så håller dom sig extra fina. Det är också väldigt bra när man har hundar som gärna vill sitta i stolarna!

Bilderna blev lite konstiga för molnen speglar sig i bilden på något vis! Grillen skall bort så klart, den hade bara sin högt tillfälliga vistelse här när det blev storm i Göteborg. Annars hade den varit i smådelar nu.

Jag har också börjat med att beskära mina två persikoträd och så fort vi fått baljorna som de skall planteras om i, så skall jag se om jag inte kan spaljera upp grenarna lite grand, också för att ge dom stöd.

I dag har Stefan fortsatt jobba på vår husprojekt och inom kort tror jag även att vi har en balkong jag kan visa!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Börjat vinterstädning av mitt orangeri!

 • Lena

  Jag tycker att ni gör så fint! Men jag är så himla nyfiken på vad din mamma tyckte om gardinerna. Jag älskar ju mönstret ❤️ Har nog skrivit tidigare att vi hade liknade mönster på en kökstapet när jag var barn som jag fullständigt älskade! Jag kunde sitta vid köksbordet och titta på tapeten länge…jag bara njöt av alla kaffekoppar, alla saker, färger och former. Ett härligt barndomsminne. Som du vet så älskar jag även riktiga kaffekoppar med öra och rosiga mönster. Jag är född 61. Kram Lena

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Lena,
   Tack du är så himla gullig.
   Min mamma älskade gardinerna. Hon blev överlycklig och jag skall nu även sy några dukar av tyget som blev över till henne! Det blev verkligen jättefint och härligt i hennes kök! Fint bardomsminne du har! Jag tycker också väldigt mycket om koppar och särskilt på tyger och mamma fick gardiner i sitt tidigare hus också med koppar och tallrikar som hon älskade! Därför trodde jag att dessa skulle bli en hit! När jag tog upp tyget så bara hon utbrast ÅHHHHHHHH vad fint!
   Kram
   Berith