Sovrumsdetaljer


Jag skriver om mitt sovrum lite då och då, dels för att jag vet att jag har välidigt många nya besökare på min blogg men också för att visa er alla små pratiska detaljer och ge er lite inspiration. Ni som sett det innan får helt enkelt bara klicka er förbi detta inlägg! 🙂

Jag älskar färg som ni vet och mitt sovrum är absolut inget undantag. Jag ÄLSKAR färg och har alltid gjort och kommer alltid att göra. Sjävklart skiljer det sig åt när jag inreder till mig själv och till mina kunder för som inredare måste man kunna inreda i alla stilar och det är precis det jag älskar med mitt jobb som inredare!

Mitt sovrum är inrett i massor av färg och självklart har min egen favoritfärg lila fått spela en stor part av färgsättnignen. Jag lever som jag lär och väljer färger som mitt hjärta bultar lite extra för, älskar lila!

Självklart är jag väldigt nöjd med färgsättningen i mitt sovrum men jag hade också tänkt skriva om några detaljer som jag är extra nöjd med och en av dom är sänglamporna. Första gången jag såg dom så ville jag bara ha dom, men jag insåg att det inte var tillverkade för att sitta så som det var tänkt, jag menar då kvalitetsmässigt insåg jag att om jag hade satt upp dom som tillverkaren beskrev så hade det aldirg hållt och det hade gjort stora hål i min tapet bara efter att ha använt lampan ett fåtal gånger, så jag åkte hem och klurade och kom på en lösning och kunde sedan köpa dom!

Som vanligt så handlar det om att det inte bara kan vara snyggt, det måste också ha en praktisk funktion! Mina lampor går nu att använda som läslampor och du kan vrida dom precis hur du vill eftersom dom är ledade på 4 punkter. Monteringen har jag modifierat och inlägget om det kan du läsa om HÄR.

Spootlights är också alltid bra för då kan man dimmra ner ljuset som man vill ha det, men jag tyckte själv att det blev för kalt i ett sovrum så jag satte upp en gigantisk lampskärm i taket där spotlighten fick utgöra ”glödlampan” i den gigantiska skärmen! Det blev verkligen fantastiskt bra!

Sedan har vi så klart de fina klädda möblerna som är tänkta som sittmöbler men som jag gjort om till sängbord genom att gå till glasmästaren och köpa en enkel måttanpassad glasskiva! Perfekt! Då blir det lite mer ombonad känsla i sovrummet när man inte har stela kala möbler som sängbord utan fortsätter bygga på med tyg och vackra detaljer!

Glasskivan gör att du kan använda det precis som ett bord och jag dekorerar gärna med vackra blommor!

Sedan har vi mitt vackra glasskåp som hängt med mig i många år, funderar på att måla om det men kan inte riktigt bestämma mig. I skåpet förvarar jag vackra handdukar. Ovanpå har jag gjort en rolig detalj av mina gummistövlar från Hunters. Jag har ställt en vas i ena stövlen och där fyller jag på med blommor på fredagar för att göra det lite extra fint och mysigt. Dom håller i ca 1-2 veckor och sedan klipper jag isär buketten och gör små enstaka buketter av det som inte är visset. På det viset tar jag tillvara det som finns!

Hissgardinerna som är mörkläggningsfodrade har jag sytt själv och jag har haft dom sedan 2007. Det jag försöker säga är att väljer man tyg och färger med omsorg och lyssnar på sitt hjärta så vill man inte byta ut vissa delar! Älskar verkligen detta tyget!

De flesta kuddarna tills sovrummet har jag sytt själv och ni hitter en sömnadsbeskrivning på kuddar HÄR om ni vill sy kuddar själva. Det är inte alls svårt, man måste bara vara noggrann med att klippa rätt och inte ha för bråttom. Se det som en liten övning i tålamod och det som vackert skall bli, får ta lite tid.

Hoppas ni får en underbar lördag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.