Monsterlampor i sovrummet 7 kommentarer


Nu har jag äntligen fått upp mina fina lampor i sovrummet efter att ha modifierat dom lite. De är tillverkade av By Rydéns men de borde verkligen leta efter en ny produktutvecklare och då menar jag den person som är konstruktionsansvarig. De skall ju vara specialister på lampor och tillverkar lampor som man inte kan sätta upp för de kommer inte att fungera på det sättet som det är tänkt. Jag hoppas verkligen de läser detta.

Detta såg vi innan köp. Lampan har en lång arm med flera leder och det sätter ju av naturliga skäl ett visst tryck på konstruktionen som håller lampan uppe på väggen. Jag kan säga att jag kunde böja de metalldelarna som var tänkta att hålla upp lampan med mina bara fingrar. Rent skräp. Det som gör mig arg är att det finns människor som inte är tekniska och köper en sådan lampa och sedan visar det sig att det inte fungerar som det är tänkt!!!???

Så här såg medföljande metalldelar ut som skall hålla upp lampan på väggen! Rent tekniskt hade det inneburit att så fort jag hade velat ändra höjden på lampan så hade lamp-fotens vassa kanter gått rakt in i väggen och det hade bara varit en tidsfråga innan den trillat ner eller suttit på sned! Det finns inte ens stöd för den i nederkant där kablarna går ut.

IMG_2277

Hur som helst. Åkte till en metallgrossist och köpte 125 mm rundstång av aluminium 15 mm tjock för att passa i innanmätet på själva lampan som ser ut så här och skruvade fast dom direkt i väggen.

IMG_2266 (2)

IMG_2267

Gängor gjordes för att kunna skruva fast själva lampan i denna 15 mm tjocka aluminiumbricka. På bilden nedan är den nu uppsatt på väggen för att sedan skruva fast lampan emot så den inte kommer kunna röra sig en milimeter.

IMG_2270

Sedan var det bara att skruva på lampan. Innan lampann sattes upp så byttes den genomskinliga plast-elkabeln mot en svart tyg-omspunnen elkabel som passade till lampan.

IMG_2287

IMG_2284

IMG_2287

Jag blev så himla nöjd med mina monsterlampor även om vi fått modifiera dom själva.

IMG_2286

IMG_2285

IMG_2283

IMG_2282

Själva kabeln är fixerad vid listen så att den hänger exakt rakt…jobbigt att vara pedant! 🙂

På frågan om man kan ha för många kuddar så är det entydiga svaret ABSOLUT INTE! Det kan aldrig bli för många kuddar! 🙂

 

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 tankar om “Monsterlampor i sovrummet