Betongbord och bänkar för in- och utsida


Vi på Pretty Home är återförsäljare av exklusiva handgjorda betongbord och bänkar för in- och utsida. Borden har bordskivor som är handgjutna i betong. Alla bord och bänkar är tillverkade här i Göteborg och har en lång tradition tillbaka i tiden från MBJ Design. Ni hittar dom på vår hemsida HÄR

Betongbord och bänkar för in- och utsida
Betongbord och bänkar för in- och utsida

MBJ Design startades 1996 av Mats Bernhard Jönsson. Företagets filosofi var då precis som i dag introducera nya och spännande material och att sätta minimalismen i focus. Resultat av detta blev betongbordskollektionen – Mystic Concrete Collection. Borden och bänkarna är helt unika och man ser dom ofta i inrednignsreportage och i inredningstidningar. Att dom dessutm till skillnad från de flesta möbeltillverkare tillverkas här i Göteborg.

Bordsunderredena tillverkas av varmgalvaniserat fyrkantjärn vilket gör de färdiga borden lämpade för såväl inom- som utomhusbruk.

Man kan få bord och bänkar i ett antal standardmått men man kan även få dom helt specialgjorda mått. Med tanke på hur bord och bänkar är tillverkade så kan man även ha betonogborden på utsidan.

Betongbord och bänkar för in- och utsida
Betongbord och bänkar för in- och utsida

Rengöring av betongbord och bänkar

Själv bordsytan på betongbord och bänkar behandlar man med grön såpa. Då får betongen ett hållbart skydd och man skall inte rengöra borden med något annat än just grön såpa i en 20% blandning med vatten. Själv har jag en duschflaska där jag blandat vatten med 20% grön såpa som alltid står redo och jag använder en separat trasa för att torka borden. När man torkat rent bordet får man heller inte ställa något på bordet förrän det torkat.

Skötsel för utomhusbruk

Man kan även betongbord och betongbänkar på utsidan. Man såpar ytorna regelbudet. Såpan ger en skyddande effekt mot nedfall av olika slag. Betong är ett levande material och betongskivorna kommer med tiden att få en patina på grund av väder, vind och temperaturväxlingar. Borden kan stå utomhus året om men vintertid (oktober – mars) måste borden förvaras under tak, aldrig under en presenning. Det får inte ligga is och snö på bordsskivan.

Betongbord och bänkar för in- och utsida

Jag hoppas ni blev inspirerade för både in- och utomhus miljö. Vem vill inte ha ett läckert bord i betong med bänkar på in- eller utsida. Ni hittar vår sida HÄR och vill ni beställa så mailar ni till [email protected]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.