Norrvikens Trädgårdar med husbil


Nu har vi varit på Norrvikens Trädgårdar med husbilen och spenderade natten på Norrivkens Camping. Supermysigt precis intill havet. Det går fantastisk bra med hundarna och vi gör avsiktligt lite små turer nu för att vänja dom vid detta livet.

Norrvikens Trädgårdar med husbil
Norrvikens Trädgårdar med husbil

Vi har en stor hundbur som dom sover i på nätterna med ett fårskinn som dom ligger på. Vi köpte först en lite mindre bur, men köpte sedan ytterligare en i större storlek. Boss sprang in i går kväll i den stora buren, och Fonzen gick snällt efter. Dom har sovit som stockar båda två. Jag vaknade före dom och kunde gå upp och ta ut dom på morgonens första promenad längs havet. Allting fungerar verkligen långt över förväntan. Jag trodde det skulle ta lite längre tid att vänja dom men allting fungerar så som vi tänkt.

Under tiden så fixade Stefan frukost med nybryggt kaffe och smörgåsar med ägg och bacon. Hundarna fick frukost när vi kom hem och fick även vara med och smaka på smörgåsarna.

Husbil med nedsänkbar säng

Vi valde en husbil med en nedsänkbar säng för att vi ville ha maximalt utrymme när man inte sover. Det fungerar precis så bra som vi hade tänkt och vi är väldigt nöjda med modellval av bil. Sängen är dessutom superskön att sova i, faktiskt skönare än den vi har där hemma. Vi har en stor lounge med två soffor där vi kan både sitta eller ligga om vi vill det. TV med alla funktioner. Allt fungerar så himla bra. I går kväll tittade vi på en dansk serie och myste med vovvarna.

Ugnen är precis så bra som jag tänkt

I går kväll gjorde Stefan ”våra” drinkmackor i vår ugn. Vi valde att intallera en ugn vi köp och det var ett krav från min sida för att alls köpa husbil. Det är också en sådan sak som vi är väldigt nöjda med. Förra gången när vi var på Böda Sand gjorde vi hamburgare med pommes i ugnen och det blev helt perfekt.

Norrvikens Trädgårdar med husbil
Norrvikens Trädgårdar med husbil

Hundarna verkar älska det här livet

Det verkar faktiskt som om hundarna verkligen älskar det här livet. Dom är så lugna och snälla. Jag tror det beror på att dom helt enkelt har oss för sig själva 100% av tiden. Det blir verkligen kvalitetstid för oss och hundarna.

Vi har aldrig campat någonsin i vår liv men en lyxig husbil var min dröm som nu blivit verklighet. Vi har tittat på husbilar och husvagnar i flera år. Stefan har tidigt sagt att han inte vill ”ligga och dra på en husvagn” och egentligen ville vi ha en husbil hela tiden. Att nu kunna göra verklighet av detta känns helt fantastiskt Detta är verkligen ett nytt äventyr för oss båda och vi är så nöjda med vårt val.

Vår Chausson

Vår husbil är byggd på ett Ford-chassi. Det är en Chausson 640 Titanium Premium 170 HK Automat 2022 års modell 6,99 m lång. Vi har gjort tillval som ugn, solpaneler, markis, vinterpaket, vinterdäck. I vårt tycke så är husbilens planering perfekt och Stefan har byggt det ultimata förvaringssystemet i husbilens garage. I veckan köpte Stefan också ett litet elverk som kan gå på antingen bensin eller gasol. Perfekt. Det spelar alltså ingen roll om vi skulle stanna på ett ställe där vi inte har tillgång till el för det har vi redan löst.

Campingen Norrivkens Trädgårdar får 5 av 5 möjliga stjärnor. Fantastiskt ställe och fina möjligheter med dusch, toalett, el och allt annat man behöver. Stället är fantastiskt och ligger precis bredvid havet med gångavstånd till Norrvikens Trädgårdar.

I nästa inlägg skall jag skriva om vårt besök på Norrvikens Trädgårdar och för er som har hund så får hundar alltså följa med in. Det enda stället de inte får vara på är på restaurangerna men man får lov att ha dom på uteserveringarna. Det finns också vattenskålar utställda för vovvar i trädgården. Bra att veta för hundägare som mig själv!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.