Ett besök i Norrvikens Trädgårdar


Vi har haft en underbar långhelg där vi tog husbilen och körde runt till olika ställen och gjorde ett besök i Norrvikens Trädgårdar. Det var en fantastiskt besök och jag rekommenderar det verkligen. I Norrvikens Trädgårdar var det så vackert att det var över alla förväntningar. Jag har tagit så mycket bilder för det fanns så mycket att se. Jag kommer bara visa några utvalda bilder så att ni förhoppningsvis blir sugna på att åka dit.

Ett besök i Norrvikens Trädgårdar
Ett besök i Norrvikens Trädgårdar

Norrvikens Trädgårdar ligger precis bredvid havet och utsikten är magnifik! Det finns desstuom en stor parkering och en särskild plats för husbilar och husvagns-ekipage.

Ett hav av tulpaner vi entrén till Norrvikens Trädgårdar

Vackraste trädgård jag någonsin sett

Alla grusgångar var krattade när vi kom och entrén i sig själv är pampig och fin och innehåller en inredningsbutik som är värd ett besök bara i sig själv. Långa gångar med buskar och planteringar och jag kan bara tänka mig hur det ser ut när alla sommarblommor och perenner börjat blomma.

Allting var gjort med tanke och själ och hela parken var dessutom utsmyckad med vacker konst! Det går inte riktigt att besrkiva och jag vill inte visa alla bilder för jag vill att ni skall uppleva det själva. Detta var absolut en av dom vackraste trädgårdar jag någonsin besökt om inte DEN vackraste.

Stora lundar med färgsprakande Rododendron i olika färger och man såg lika många rader med Hortensior som ännu inte börjat blomma. Dom kommer börja blomma lagom till att alla Rodedendron blommat ut. Så vackert

Bikupor på Norrvikens Trädgårdar

Bikuporna på Norrvikens Trädgårdar var bland det vackraste jag sett. Allt, precis allt var gjort med hjärta och själ. Så vackert! Massor av söta små hus med snickeriglädje som var fulla av liv.

Bikupor på Norrikens Trädgårdar
Bikupor på Norrvikens Trädgårdar

Hundvänligt på Norrvikens Trädgårdar

En annan sak som betyder mycket för oss var att hundar var välkomna. Allting var så himla fint planterat och uttänkt med utplacerade vackra vattenposter på strategiska ställen i parken. Där stod en vattenskål och en liten skylt med ” Vatten till din hund! Där man själv kunde fylla på nytt vatten till sin hund.

Vattenposter för hundar på Norrvikens Trädgårdar

I restaurangen och fiket var hundarna välkomna på uteserveringen, och man kunde även be om en skål med vatten. En sådan detalj betyder mycket för en hundägare.

Vovvar får följa med till Norrvikens Trädgårdar
Vovvar får följa med till Norrvikens Trädgårdar
Bakelser från fiket på Norrvikens Trädgårdar

Köksträdgård från himmelriket

Även köksträdgården var helt underbar. Snickrade vackra lådor i trädgården med stora ytor för allt du kan tänka dig. Helt magiskt. Man behöver så klart en herrgård för att kunna ha det så vackert och stort men

Köksträdgård med orangeri

Vigsel pågår

På Norrvikens Trädgårdar kan man även gifta sig och dom har ett vackert litet kapell. Stolar i vitt var utställda för en stundande bröllop och arrangemangen med Hortensior var så vackra.

Arrangeman med Hortensior på Norrvikens Trädgårdar

Kan nog inte tänkta mig en vackrare miljö än detta!

Pioner från himmelriket på Norrvikens Trädgårdar

Pionerna var gigantiska och så vackra och växte på flera ställen. Dom var nästan lite utomjordiska! Sagolika!

Avslutningsvis så är detta ett av dom absolut vackraste trädgårdar jag besökt. Jag skulle gärna vilja besöka den igen och se hur det ser ut när sommaren är här. Så värt ett besök och fina promenadstråk och mycket att titta på överallt och dessutom är vovvarna välkomna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.