Väga husbilen och kontrollera fram- och bakaxeltryck


I veckan packade vi husbilen med allt vi vill ha med oss och bokade tid på Bilprovning för att väga husbilen och kontrollera fram -och bakaxeltryck. Vi ville inte bara väga husbilens totalvikt, utan även kontrollera fram- och bakaxeltryck. Det är viktigt att följa dom regler som finns för husbilar och inte överlasta. Så mitt tips är att väga ditt fordon med passagerare och packning innan man drar ut på vägarna. Då vet man säkert. Vi hade även hundarna med oss för att få den exakta vikten på vår husbil.

Husbilstur till Blomstermåla
Väga husbilen och kontrollera fram- och bakaxeltryck

Totalvikten på husbilen

Totalvikten är den vikt som chassi och bromsar är anpassade för på din husbil för att kunna framföra fordonet på ett säkert sätt på vägarna. Vi vill veta att vi gör rätt. Jag tycker det är viktig att ta ansvar och vara säker på att man kör säkert både för oss och för alla andra i trafiken.

Det finns vissa Bilprovningsstationer som har en våg och där har dom även en speciell person som är ingenjör och som väger in både fram- och bakaxeltryck. Det är viktigt att veta för att vara trafiksäker. Så det är ett tips till er som har husbil för att vara säker på att ni kör i enlighet med dom regler som gäller. För oss som är nya med husbil vill vi göra allting rätt från början.

Eget litet elverk

I veckan har vi även köpt ett litet elverk. Det elveket går på antingen bensin eller gasol. Det gör att om vi står på en ställplats någonstans där det inte finns el så kan vi ändå få tillgång till el. Perfekt när man är ute och åker. Även elverket som väger ca 17 kg var med på invägningen hos Bilprovningen. Det är viktigt att veta att det man har med sig ryms inom den vikt man får ha.

Det får bli dagens tips från en nybliven husbilsägare!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.