Sömnad av kuddar på löpandeband!


Jag har tänkt sy lite kuddar på löpandeband. Först väljer jag ut ett antal tyger som jag parar ihop (det är detta som tar längst tid) och sedan när jag på det klara med hur jag ville att kuddarna skulle se ut då syr jag enligt ”löpande-band-princip. Den här gången skall jag sy de flesta till mig själv och då kan man bli lätt ambivalent. Ni hittar min beskrivning hur man syr kuddar med dragkedja HÄR

Sömnad av kuddar på löpandeband!
Sömnad av kuddar på löpandeband!
Kuddar till matrumet

Jag har flera ställen som jag har tänkt att sy kuddar till. Det är inte direkt så att jag har någon brist på kuddar innan men det är alltid roligt med nya kuddar och att byta i bland! När jag syr kuddar så använder jag alltid innerkuddar med dun och det gör jag för att dom håller över tid.

Att välja tyg tar tid

Att välja tyg är det moment som tar längst tid. När det väl är gjort så går det undan! Jag brukar sy kuddarna med olika tyger på fram- och baksida för då blir det som två kuddar i en enda kudde. Man vänder bara på den efter behov!

Jag syr dragkedja i alla mina kuddar så jag kan byta överdrag efter behag

Det första momentet att välja ut tyger är det som är det abslut viktigaste. Detta är kuddar som jag sedan skall ha över lång tid. Har även tänkt att jag skall sy några kuddar för utsidan och för orangeriet nu när sommaren kommer. Vi får väl se hur långt jag kommer men halva jobbet är processen med att välja ut fina tyger och det har jag gott om.

Hoppas ni får lite inspiration att sy egna kuddar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.