Trädgårdsfint hos Pretty Home!


Nu i helgen har jag lagt ner mycket tid i min trädgård. Små sysslor blir till många sysslor som gör att plötsligt är det väldigt fint överallt. Så nu känner jag att jag har Trädgårdsfin hos Pretty Home! Käner mig så otroligt nöjd med denna veckan och helgen!

Jättedaggkåpan framför muren har växt till sig ordentligt denna veckan och har satt massor av knopp. I över 10 år var det mitt västa ställe eftersom det inte var asfalterat fram till muren och växte massor av ogräs. Nu är det problemet löst och mina grannar började förra året att fråga om dom fick göra likadant. Så klart. Det bli bara superfint på gatan!

Trädgårdsfint hos Pretty Home!
Trädgårdsfint hos Pretty Home!

Min lilla buxbomshäck som jag satte förra våren längs denna sidan håller på att växa till sig!

Många små arbeten för att få trädgårdsfint

Jag har gjort massor av arbete för att snygga till vår trädgård på dom där lite mer tråkiga ställena som man sparar till sist för att ”ingen annan kan se dom”. Så nu har jag ett antal fulla säckar med sly och skräp som vi skall åka till återvinningen med. Jag har också hunnit planterat massor av nya plantor och fyllt på med jord.

Jag njuter i fulla drag med att ta min kopp med kaffe och vandra runt i trädgården. Det finns mysiga sittplatser på flera ställen så det är bara att slå sig ner där det behagar!

Orangeriet är så klart en favoritplats
Min mini-köksträdgård
Salladssorter och persilja
Gul lök i en pallkrage

Planterat ut det mesta av mina plantor

Jag har även planterat ut de sista plantorna med Jätteverbena på ett ställe som jag inte alls hade tänkt på förut. Det blev jättefint och nu väntar jag bara på att alla mina Trädgårdsnävor skall börja blomma. Trädgårdsnävan blommar hela sommaren oavbrutet och det är den typen av växter jag vill ha i min trädgård. jag älskar färg och blir glad av att gå omkring och titta på allt det vackra.

Att dessutom har en liten köksträdgård med sallad och annat som man vill ha. I år har jag avstått från att odla potatis för jag har ingen riktig plats för det så jag har i stället två land med jordgubbar. Det kommer bli toppen.

Hur man odlar jordgubbar

Rabarber är en av mina personliga favoriter. Jag älskar rabarberpaj och nu i helgen gjorde jag en rulltårta där Stefan gav den omdömet att det var den godaste rulltårta jag någonsin gjort. Ni httar receptet HÄR.

Jag har dock inte kunnat göra något grovjobb för jag har fortfarande väldigt ont i mina spruckna revben. Men det har blivit mycket gjort ändå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.