Rulltårtebakelser med rabarber!


I dag gjorde jag rulltårtebakelser med rabarber för att överraska Stefan när han höll på att fixa med husbilen. Hela förmiddagen har jag själv ägnat åt trädgården i övrigt. Kände en sådan enorm energi när jag vaknade i morse!

Rulltårtebakelser med rabarber!
Rulltårtebakelser med rabarber!

Nu gäller att använda sig av det som trädgården nu erbjuder. Jag har tre stånd med rabarber. I dag har jag hackat rabarber för infrysning så att jag kan göra rabarberpajer även till hösten. Älskar rabarberpajer. Det gäller att ta av det som växer i trädgården så att det kommer nytt.

Men i dag blev det ett helt nytt recept. Var bara tvungen att testa och det blev verkligen helt gudomligt!

Rulltårtebakelser med rabarber

3 ägg

Strösocker 1,5 dl

Vetemjöl 1,5 dl

Bakpulver 1,5 tsk

2 msk kokande vatten

0,5-0,75 dl strösocker ovanpå kakan när rabarberskivorna är på plats

Lägg bakplåtspapper på en plåt med höga kanter. Börja med att vispa socker och ägg pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten och tillsätt det kokande vattnet.

Skiva rabarber tunt. Häll upp den färdiga smeten i formen och lägg ut rabarberskivorna tätt i rader. Strö socker över. Sätt in rulltårtan i nedre delen av ugnen i 250 grader i 5-7 minuter. Man kan självklart också blanda rabarberna direkt i smeten med jag gjorde så här.

Skiva rabarber
Skiva rabarberna tunt
Lägg alla skivade rabarberna i fina rader
Sockra ovanpå

Tag ut kakan och sockra ovanpå. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Tag bort bakplåtpapper genom att pensla med kallt vatten och rulla sedan genast i hop rulltårtan på längden och rulla den åter i bakplåtspapper och låt svalna på det viset.

Rulltårtan blev också gudomligt fin med mönstret av rabarber. Det gör att man inte behöver fylla den med sylt utan den kan vara precis som den är.

Rulltårtebakelser med rabarber!

Vispa grädde och skiva upp rulltåran i lite tjockare bitar 4-5 cm och lägg eller spritsa grädde på toppen. Det blev fika i orangeriet som jag bjöd Stefan på. Han tyckte dom var supergoda.

Fika i orangeriet
Fika i orangeriet
Rulltårtebakelser med rabarber
Rulltårtebakelser med rabarber!

Himelskt med en kopp kaffe till! Perfekt till fikat på Kristihimmelsfärdsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.