Hela dagen i går var verkligen helmysig. I går blev det en kväll med hamburgare som serverades i vårt orangeri.
Sitta i orangeriet när det blåser halv storm
Här i Göteborg blåste och blåser det halv storm och då är det verkligen helt underbart att sätta sig i orangeriet och njuta. Det känns verkligen som om man sitter ute och det är varmt som på sommaren. När vi satt där i går så ser och hör man att det blåser men på insidan är det sommar!
Vår bästa investering
Orangeriet är vårt livs bästa investering någonsin! Vi förstod nog aldrig där och då hur mycket vi skulle komma att använda det. Vi visste att vi skulle använda det mycket men i inte så mycket som vi faktiskt gör. Dörrarna kan man ha öppna genom att haka upp dom även om det blåser och man har möjlighet att ha en eller två dörrar öppna beroende på hur vädret är utanför! På vintern stänger vi helt och har värme på. Fönstren öppnas automatiskt när det blir en viss temperatur i orangeriet för att släppa in luft
Boss är vår lilla linslus. Han lyckas alltid dyka upp på ett eller annat sätt när det är dags att fotografera! Boss är så himla duktig för att rör aldrig någonting. Han litar blint på att han får smaka ändå och det får han och Fonzen alltid!
Dessert serverades med kaffe i orangeriet
Till dessert blev det kaffe och dom bakelser som jag bakat under dagen som blev helt underbart goda. I stället för sylt eller fyllning så skivade jag rabarber tung och lade ovanpå smeten i långpannan. Sedan rullade jag ihop rulltårtan när den var varm och sedan var det bara att vispa lite grädde och lägga en klick på toppen. Ni hittar receptet HÄR
Boss satte sig självklart på plats för att åtnjuta desserten med kaffe och bakelse.
En helt underbar sommarkväll fick avslutas med middag i orangeriet!