Bevattningssystem med App från Gardena


Nu är vi helt klara med installationen av vårt bevattningssystem med App från Gardena. Vi kan nu sätta på vårt bevattningssystem var vi än befinner oss och vattna det som behövs. Så himla smidigt och väldigt lyxigt. Om man är hemma kan man bara trycka på en knapp om man vill sätta på det manuellt! Med vårt nya bevattningssystem från Gardena kan vi styra olika delar av bevattningen.

Bevattningssystem med App från Gardena
Bevattningssystem med App från Gardena

30 minuter vattning räcker

Vi har ställt in bevattningssystemet och testat systemet så att 30 minuter bevattning om dagen skall lösa alla våra behov! I krukträdgården finns både stora och små krukor och det är behovet av bevattning som styr och efter testet så har vi har skruvat upp- eller ner själva fästena så att dom ger mer eller mindre vatten.

En tryckutjämnare är monterad för krukträdgården så att inte trycket blir för stort på alla droppfästen. Tryckutjämnaren ser ut så här.

Gardena Tryckutjämnare
Gardena Tryckutjämnare

Vi styr systemet genom en enhet som är kopplad till nätverket på insidan i huset. Som sedan huvudenheten pratar med. Sedan har Gardena en App man laddar ner i telefonen där man kan sätta på valda delar av bevattningen. Så smidigt.

Att aldrig behöva vara orolig

Den största vinsten är så klart att aldrig behöva vara orolig att växter som vi omsorgsfullt planterat inte får tillräckligt med vatten under varma och/eller blåsiga dagar. Den största fördelen är att vi spar massor av tid.

Krukträdgården fick eget bevattningssystem

Till och med min krukträdgård fick ett eget system. Det trodde jag inte skulle vara möjligt! Det blev en liten ändring där på slutet. Vi bytte ut dom skarvar som vi monterade på den långa slangen i krukträdgården där den mindre droppslangen går upp till krukan. Vi konstaterade att dom fästena vi först monterat är mer lämpliga för ett trädgårdsland än till krukor som står på olika avstånd. Nu är hela systemet klart och det är perfektion!

I går mätte vi upp bevattningen till orangeriet och det blev perfekt på 30 minuter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.